1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kinaproffs på gång till Maif

Den serbiske innermittfältaren Sasa Zimonjic är aktuell som förstärkning till Mjällby AIF. 28-åringen kom till Sverige i går eftermiddag och fanns med när Mjällby tränade ett par timmar senare. - Svårt att bedöma honom efter bara en träning, men det verkar vara en rejäl och kraftfull spelare, säger tränaren Thomas Andersson.
Nyheter • Publicerad 1 september 2006

Sasa Zimonjic är 188 centimeter lång och väger 82 kilo. Han kommer närmast i från spel i den kinesiska högstaligan. Innan dess har han också hunnit med sejourer som proffs i grekiska Panionios från Aten och i bulgariska toppklubben Levski Sofia.

Mjällbys klubbdirektör Göran Bogren beskriver Zimonjic som en central mittfältare som jobbar hårt både framåt och bakåt.

Hur pass intresserade är Mjällby AIF av den här spelaren?

- Är han så bra som vi hoppas så kommer han att spela för Mjällby under hösten. Det definitiva beslutet tar vi under fredagen, säger Göran Bogren.

Mjällby värvade nyligen mittfältaren Jermaine Hue. Betyder det här att ni är missnöjda med vad han har åstadkommit under sin tid i klubben?

- Det handlar nog mer om att vi vill ha flera alternativ inför den höst som bland annat innebär skador och avstängningar. Många av våra spelare blir avstängda om de får ytterligare varningar och det är inte bra med tanke på alla svåra matcher som återstår under hösten.

Fotbollens internationella transferfönster stängdes klockan 24 i går kväll. Mjällby AIF har dock alla papper i ordning om klubben bestämmer sig för att värva även Sasa Zimonjic.

- Vi fick i väg alla papper i god tid, så det är inga problem med den biten, säger Göran Bogren.

Någon debut redan till helgens match blir det dock inte. Mjällbytränaren har tagit ut en 17-mannatrupp till bortamatchen på söndag mot Assyriska - och i den truppen finns inte Zimonjic med.

- Nej, han behöver nog ytterligare någon eller några veckors träning. Det är trots allt över två månader sen han spelade sin senaste match. Men det ska verkligen bli spännande att se honom i full träning nästa vecka, säger Thomas Andersson.

Tilläggas kan också att Zimonjic är ett så kallat Bosmanfall, varför Mjällby inte behöver betala någon transfersumma till hans senaste klubb. Det är bara hans personliga kontrakt som Mjällby behöver bekosta.

- Och den biten står supportrarna i Guldklubben för helt och hållet, tillägger Göran Bogren tacksamt.

Markus Danielson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.