1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

KHK:s mörka bortafacit

Karlskrona HK:s mörka bortafacit håller i sig. I går blev det en ny bortaförlust, den här gången mot topplaget BIK Karlskoga.
– Vi skapar chanser men tyvärr släpper vi till för enkla mål, konstaterar Karlskronatränaren Janne Karlsson.
Slutresultatet skrevs till 4–2.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2013
Emil Larsson ? en av KHK:s bästa spelare.
Emil Larsson ? en av KHK:s bästa spelare.Foto: Patric Söderström/arkiv

Seriejumbon Karlskrona HK mot allsvenska topplaget BIK Karlskoga – en på förhand tuff uppgift för blekingarna. Men trots den stora poängskillnaden kom KHK stundtals att pressa tillbaka hemmalaget. KHK kom ut bra i den första perioden, och skapade direkt tryck mot hemmakassen.

– Vi kom ut bra och tog initiativ. Har vi läge så sätter vi press, säger Karlsson.

Hemmalaget Karlskoga tog dock över allt mer av spelet ju längre den första perioden gick, och de tog också ledningen i periodens slutskede.

Tempot höjdes i den andra perioden och Karlskrona satte på nytt tryck på BIK, främst genom kedjan med Lucas Wallmark, Jesper Jensen och nytillskottet Martin Janohls.

Janohls som anslöt direkt till gårdagens match såg ut att trivas med sina nya kedjekamrater.

– Det var kul att få spela mycket igen. Jag kände mig lite vilsen ett tag, men jag hade skickliga spelare runt mig så det kändes ändå bra, säger Janohls.

KHK fick en bra start på den andra perioden då Emil Larsson kvitterade till 1–1. Det blev dock ingen långvarig glädje för gästerna, för bara minuten senare återtog BIK ledningen. Karlskrona vek dock inte ned sig, de fortsatte att trampa på och spela en tempofylld hockey, vilket gav utdelning. Kristoffer Näslund tvingades ta en utvisning bakom eget mål och på efterföljande powerplay kvitterade KHK på nytt då Jesper Jensen kom ren i slottet och kunde prickskjuta in 2–2. Innan perioden var över kunde dock Karlskoga både återta och utöka ledningen. Sista målet kom med drygt 20 sekunder kvar av den andra perioden.

– Vi är med i matchen men vi släpper in för enkla mål. Jag tycker att tre av de fyra målen var rena bjudningar från vår sida, säger Janne Karlsson.

– Sista målet i den andra perioden tog lite udden ur oss. Jag tycker ändå att vi gör bortamatch. Karlskoga är inget dåligt lag, så på det stora hela gör vi en okej insats, säger Leksandslånet Martin Janohls.

Karlskrona lyfte spelet och gjorde ett bra försök i den tredje perioden, men de vassa chanserna uteblev. Istället fick man se sig besegrade och den 29:e förlusten för säsongen var ett faktum. I och med förlusten fortsätter Karlskronas mörka bortasvit. Laget har inte vunnit en bortamatch sedan slutet av september i fjol.

Backen Patrik Magnusson fanns inte med i gårdagens trupp. Istället förhandlar sportchefen Calle Höök och Magnusson om att avslut på kontraktet. Enligt uppgifter till Blekingesport ska Magnusson redan tagit sitt pick och pack och lämnat klubben.

Bik Karlskoga–Karlskrona 4–2 (1–0, 3–2, 0–0)

Första perioden: 1–0 (18.09) Daniel Wessner (Niklas Arell, Marcus Nilsson).

Andra perioden: 1–1 (2.20) Emil Larsson (Marcus Wallmark, Roger Wahlqvist), 2–1 (3.32) Kristoffer Näslund (Ken–Andre Olimb, Christian Carlsson), 2–2 (6.46) Jesper Jensen (Lucas Wallmark, Martin Janohls) spel fem mot fyra, 3–2 (10.14) Alexander Viklund (Kristoffer Näslund, Ken–Andre Olimb), 4–2 (19.42) Pathrik Vesterholm.

Skott: 38–20 (14–5, 16–5, 8–10).

Utv, Örebro: 4x2. Leksand: 3x2.

Domare: Shane Warschaw, Gävle.

Publik: 1 922.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.