1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

KHK-spelare i blågult

Karlskrona HK:s Wilma och Emma Johansson är uttagna för att representera Sverige i den årliga Selectturneringen i Nyköping.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2013

Turneringen hålls för tjejer födda 1998 och Sverige skickar landets bästa spelare i just den årskullen. Däremot är laget ett Selectlag och inte ett officiellt landslag.

– J-landslaget är för spelare födda 1997, jag var för liten. Detta är som en förgrej. Målet är att ta nästa steg till J-landslaget, säger Emma Johansson.

Precis som det riktiga landslaget är det en gulblå dress som gäller, dock med ett selectmärke istället för de annars klassiska tre kronorna.

– Det ska bli kul, tufft och spännande att möta spelare från Kanada, USA och Ryssland. Enligt laguppställningen har vi bra chanser i turneringen.

Emma Johansson var uttagen även förra året då selectturneringen gick i Italien. För Wilma Johansson blir det första gången

– Det känns rätt nervöst. Men också spännande att möta tjejer i sin egna ålder, säger Wilma Johansson.

De två centrarna kom sent in i KHK-truppen ifjol. Emma, som är fostrad i Kristianstad, spelade sista halvan av säsongen. Wilma, med rötterna i Tingsryd, var bara med de tre sista matcherna. Nu är tanken att de ska göra sin första hela säsong i Karlskrona.

– Det kommer bli grymt. Vi är mycket bättre i år, säger Emma Johansson.

Turneringen hålls mellan den 31 juli och 4 augusti.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.