1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

KHK blev olyckligt straffade

Nu står det helt klart.
Karlskrona HK är klart för kvalserien, efter 1–2 mot Södertälje.
– Vi spelar trots det bättre än någonsin tidigare den här säsongen, säger Patrik Ruiz.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2013
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Kvalserien nästa. Karlskrona förlorade mot Södertälje och är därmed klart för kvalserien. ?Vi spelar trots det bättre än någonsin tidigare den här säsongen?, säger Patrik Ruiz.
Kvalserien nästa. Karlskrona förlorade mot Södertälje och är därmed klart för kvalserien. ?Vi spelar trots det bättre än någonsin tidigare den här säsongen?, säger Patrik Ruiz.Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren

 

KHK har letat efter en trupp som ska hålla laget kvar i allsvenskan. Det har tagit sin tid, men nu verkar pusselbitarna ha svetsas ihop. Laget levererar ett spel som de tror på och som kan störa vilken motståndare som helst.?

I går var det Södertälje som fick svettas efter ha blivit vettskrämda av KHK:s offensiv i den första perioden.

– Vi var väl lite förberedda på deras anstormning. Men Karlskrona checkade oss stenhårt och vi ska vara glada att vi inte åkte på några fler mål, säger SSK-tränaren Johan Strömwall, som var imponerad av KHK:s offensiv.

– Det spelade knappast som ett bottenlag. Vi blev lite tagna.

Anton Forsberg i SSK-målet fick verkligen slita för sitt arvode som ska betalas ut på fredag. Han gjorde det storstilat när KHK svärmade likt bålgetingar runt honom. Till slut lyckades Lukas Wallmark, lite turligt få pucken över Forsberg fram till 1–0.

– Vi värderar lägena bättre nu. Det blir inga dumma crosspass över mittzonen när vi är lite trötta, säger Janne Karlsson, tränare i Karlskrona.

Södertälje skulle vakna till i den andra perioden och man visade då att man är ett lag för kvalserien – uppåt.

KHK drabbades av en del utvisningar och till slut orkade inte laget hålla emot när Robert Carlsson lossade bössan från blålinjen.

– Södertälje fick de vändningarna som de ville på oss. Vi kom inte i fas med våra byten.

KHK-tränaren var lite orolig inför den tredje akten.

– Jag visste egentligen inte vart vi stod i matchen. Men med facit i hand kom vi tillbaka riktigt bra och hade bud på ett segermål, säger han.

KHK-målvakten Timo Leinonen spelade på topp under hela matchen. Och han fick vara med in i det sista. Patrik Ruiz krånglade till det i förlängningens sista sekunder. Men Leinonen kunde avvärja.

– Det blev en vändning för mycket där. Sedan är det bra att han inte stå och sover i målet, skrattar Ruiz, som i övrigt stod för en helgjuten insats i hemmalaget.

Matchen gick till straffar där KHK-målvakten inte kunde ta de två från SSK. Han bytte med Oskar Östlund när han var piskad att rädda den sista från stjärnan Mikael Nylander. Han lyckades en gång, men fick kapitulera vid den fjärde straffen.

– Södertälje slog bra straffar, menade Janne Karlsson.

KHK föll med flaggan i topp. På hemmais räds man inget lag.

Borta är det dock lite värre...

 

Karlskrona–Södertälje 1–2 e str (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (3.49) Lucas Wallmark (Kent McDonell, Erik Nyström).

Andra perioden: 1–1 (16.00) Robert Carlsson (Emil Djuse, Gustav Björklund) spel fem mot fyra.

Avgörande straff: Fredric Andersson.

Skott: 36–36 (11–8, 11–12, 13–10, 1–5, 0–1).

Utvisningar, Karlskrona: 6x2. Södertälje: 7x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 2 541.

Björn Skarpsvärd
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.