1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kättilsmåla BTK växer och växer

– När barnen börjar i första klass så ska alla prova på att spela pingis.
Ledaren Per Eriksson hoppas att bordtennisen växer sig ännu starkare i Kättilsmåla BTK.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2013
LJUS FRAMTID. Rebecca Karlsson och Nelly Olsson är två av Kättilsmåla BTK:s mest lovande spelare, men det finns fler unga spelare som väntar på sin tur.
LJUS FRAMTID. Rebecca Karlsson och Nelly Olsson är två av Kättilsmåla BTK:s mest lovande spelare, men det finns fler unga spelare som väntar på sin tur.Foto: Ola Åkeborn

Skolan är en viktig samlingsplats i Kättilsmåla. Förutom den sedvanliga undervisningen så finns byns pingislag i gymnastiksalen.

När klubben bildades 1990 tog det inte många år innan klubben hade ett starkt seniorlag. 1995/1996 var A-laget med i division 2 och placerade sig som trea. Med i laget var Mikael Karlsson, Per-Erik Ohlsson, Tomas Andersson och Joakim Svensson Men när storhetstiden var över var klubben när på att läggas ner. Några ungdomar fanns inte som kunde ta över.

– Jag kom till klubben 2000. Tillsammans med Alf Pettersson var frågan vilken väg vi skulle ta. Vi valde att bygga från grunden och tolv år senare har vi ungefär 70 aktiva spelare i klubben.

Varje kväll är det full rulle i pingislokalen. Med många ungdomar krävs det också flera ideella ledare.

– Det är främst föräldrar som finns med. Just nu är vi nio stycken som är med och sköter träningarna, säger Per Eriksson.

Klubben har tre seniorlag samt ett veteranlag i seriespel. På damsidan har man startat upp ett lag i division 2.

– Det är på flicksidan som vi är riktigt starka för dagen.

Nelly Olsson och Rebecca Karlsson är två av spelarna som går en ljus framtid till mötes. Rebecca är rankad nia i 17-årsklassen medan Nelly är 17:e tjej.

– Bägge har valt att stanna i Kättilsmåla och på sikt hoppas vi kunna ha ett bra lag som klättrar i seriesystemen.

Det verkar som det är tjejerna som lyckas bäst i er förening?

– Av någon konstig anledning har det blivit så. Det finns fler duktiga flickor som kommer bakom Nelly och Rebecca.

Hur får ni ekonomi i er förening?

– Vi arrangerar någon tävling om året. I januari hade vi Kättilsmålasmashen. Sedan så får vi sälja lotter i dess olika former, avslutar Per Eriksson.

Kättilsmåla BTK är ett levande bevis att bygdeidrotten finns i Blekinge.

Björn Skarpsvärd
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.