1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Karlshamns HF överlägset

Karlshamn HF besegrade Hallbys farmarlag HB 78 med förkossande 41–19 och tog gruvlig revansch för bortaförlusten med tio mål.
- Visst saknade gästerna ett par-tre spelare, men vi var oerhört stabila och kontrade väldigt bra hela matchen, säger nöjde hemmatränaren Karl-Johan Lång.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2013
SJU MÅL. Tobias Nordahl var på målhumör och gjorde sju av Karlshamns mål.
SJU MÅL. Tobias Nordahl var på målhumör och gjorde sju av Karlshamns mål.Foto: Bo Åkesson

Sebastian Nordahl bröt och kontrade in fyra mål i första halvlek.

- Jag är nöjd och hela laget var på tårna. Det var väldig skillnad mot bottennappet vi gjorde i Jönköping, säger Nordahl.

Lång ser en bra utveckling under hösten och målet är att klara kvalplats uppåt.

- Vi har utvecklat allt och framför allt försvarsspel och kontringar. Kul att alla i laget fick göra mål i dag. Nu gäller det ändå att bita ihop för vi har två tuffa bortamatcher direkt och börjar med Hultsfred redan på lördag. Vi kan nog inte nå serieledaren Åhus, men sedan är vi aspiranter på en av två kvalplatser, säger Lång.

Målen haglade in i början av matchen och efter bara 3.10 var ställningen 5-3. Karlshamn avgjorde sedan på nio minuter när laget gick fram till 10-3. Det var klasskillnad. Rasmus Olsson kom igång i slutet på halvleken och gjorde fem raka mål.

De första 15 minuterna av andra halvlek gick Karlshamn från 21-10 till 33-12. Kontringarna var många och samtidigt var försvarsspelet bra. Målvakten Christoffer Gunnarsson spikade igen helt de första sex minuterna. Oliver Fredriksson satte fem mål från linjen och Tobias Nordahl bombade in fyra mål från nio meter.

Hela hemmalaget skall ha plus och starkt hålla farten nästan hela matchen, trots överlägsenheten.

(21–10)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.