1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Det är kärvt för Karlshamn i div I-handbollen och på skadefronten ser det illa ut.
I den viktiga matchen mot Kärra fick lagkaptenen Nicklas Martinsson i mitten av första halvlek en handledsskada och tvingades utgå i förlustmatchen mot Kärra, 26-29 (11-17).
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2001

Redan tidigare fanns Jocum Hansson-Wigerup på skadelistan liksom Henric Moberg, som ännu inte fått göra sin debut.

- Det är inte lätt för våra unga spelare att alltid hitta rätt, när vi tvingas spela utan de mest rutinerade. Alla kämpade emellertid bra och det återstår många matcher i serien, menade Karlshamns tränare Bengt Petersson.

Stukning?

Nicklas Martinssons skada oroar naturligtvis.

- Jag stukade antagligen handen, då jag sköt mitt andra mål, men det är nog inte så farligt.

Matchen började illa för Karlshamn, som dock tog ledningen på ett typiskt underarmsskott av Nicklas Martinsson. Första gav sedan en missad straff kontringsmål för Kärra och sedan blev det åter kontringsmål för gästerna efter stolpskott av Karlshamn.

Efter fem minuter stod det 1-5! Vid ställningen 5-7 lämnade Martinsson planen och vid 7-10 överlät Jens Olander målvaktssysslan till Henrik Svensson. Martinsson ersattes med Henrik Blomdahl och Henrik Svensson inledde med en rad fina räddningar. Slarv i anfallsspelet av hemmalaget medförde kontringar för Kärra till 11-17 i halvtid.

Pelle bäst

Skärpt försvarsspel av Karlshamn i mitten av andra halvlek gav hopp, när man gick fram till 19-21. Sedan orkade man dock inte mera mot de fysiskt starka motståndarna. Pelle Carlsson var Karlshamns bäste spelare. Positivt var också unge målvakten Henrik Svenssons insats och oldtimern Henrik Blomdahls oväntat goda come back. Ett omnämnande får också 18-årige Thomas Håkansson.

- Det gick skapligt, men det är svårt att glädjas efter en förlust, menade Blomdahl.

- Starten var lyckad och det var roligt att få visa, vad jag kan, sammanfattar Henrik Svensson sin div I-debut.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.