1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kaka varnar för spelarflykt

Den italienska fotbollen kommer att utarmas på storstjärnor om den inte får bukt med supportrarnas våld och andra skandaler, tror Milans brasilianske landslagsman Kaka.
Nyheter • Publicerad 13 november 2007

Den italienska fotbollen kommer att utarmas på storstjärnor om den inte får bukt med supportrarnas våld och andra skandaler, tror Milans brasilianske landslagsman Kaka.

Brasilianen är själv en av de spelare som länge ryktats vara på väg från Italien och uppvaktades inför säsongen hårt av Real Madrid. I en intervju med Gazzetta dello Sport säger Milanstjärnan att Italien står inför en spelarflykt om problemen fortsätter.

- Allt det här våldet riskerar att skrämma iväg toppspelarna från serie A, säger Kaka till tidningen.

- Världsklasspelarna vill spela i bra lag, och i Italien finns några av de mest prestigefyllda klubbarna i världen. Men spelarna är också ute efter glädje och entusiasm.

De senaste händelserna, i helgen, hade sin upprinnelse i ett bråk i staden Arezzo där en 26-årig Laziosupporter sköts ihjäl av en polisman i samband med ett bråk mellan anhängare till Lazio och Juventus.

Händelsen ledde till oroligheter på flera håll i Italien, bland annat i Bergamo, där Milans möte med hemmalaget Atalanta fick avbrytas efter bara knappt tio minuter.

- Det var en skrämd tystnad i vårt omklädningsrum efteråt, berättar Kaka.

Flera av de stora namnen har redan flytt till Spanien eller England, efter till exempel skandalen kring Juventus och händelserna i februari då en polisman dödades i samband med en av Catanias hemmamatcher.

- Italien håller på att förlora sin trovärdighet. Listan håller på att bli för lång, säger Kaka.

Ett chockat Italien försöker nu att rädda det som räddas kan. Efter ett stormöte på måndagskvällen bestämdes bland annat att söndagens omgång i serie B och serie C skjuts upp tills vidare. I serie A är det redan sedan tidigare spelledigt på grund av landslagsuppehållet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.