1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Malmö FF mötte AIK i allsvenskan i fotboll i går kväll.
På läktaren satt KAIF-ledaren Peter Christenson.
Varför?
Karlskrona AIF och Malmö FF har inlett ett samarbete.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2002

Den första kontakten mellan Karlskrona AIF och Malmö FF togs redan förra vintern.

Det var då Jan-Olov Kindvall, spelaransvarig i MFF, hörde av sig till Blekingeklubben för att se om man var intresserad av Ritchi Oteng, en lovande spelare som inte tog plats i Malmös allsvenska spelartrupp.

KAIF, nykomling i division II den säsongen, var givetvis intresserat och tog sig en titt på försvarsspelaren. Något kontrakt med Oteng blev det inte, men klubbarna fattade tycke för varandra så den kontakten har blivit till ett samarbete.

- Vi är måna om ett bra samarbete, men just nu för vi bara en dialog. Detta är bra för framtiden, säger Peter Christenson.

Fördelar för KAIF

Enligt Christenson är fördelarna för KAIF många med ett samarbete klubbarna emellan.

Bland annat kan Karlskrona AIF få "andra tjing" på spelare som testas av Malmö. Spelare som inte håller allsvensk klass utan kanske passar bättre i division II - eller i superettan dit KAIF har blicken.

Det handlar också om spelare som redan finns i Malmö, men som inte riktigt platsar. Då kan det finnas ett alternativ i Blekinge. Och redan i dag finns det tio-tolv spelare i Malmö FF som står kontraktslösa - någon eller några kan hamna i KAIF nästa år.

För Karlskrona AIF:s del handlar samarbetet alltså om spelare som kan förstärka laget.

Malmö FF kan knappast ha samma tankar.

- Det kan vara bra för Malmö att ha samarbete med klubbar utanför närområdet, att ha en klubb som man kan låna ut spelare till om de inte platsar i all-svenskan. Då kan division II vara bra.

- Och självklart, om vi har spelare som tilltalar dem så finns det möjlighet att testa dessa.

Förutom Malmö FF har KAIF även kontakter med Kalmar FF. Men därutöver handlar det i stort sett bara om klubbar i närområdet.

- Det gäller att knyta upp sig och bredda området där det finns spelare, menar Christenson.

Även om det låter lockande med spelare från Malmö och Kalmar poängterar Christenson en sak:

- Vi har kvar samma målsättning som tidigare, att ta hand om våra egna spelare och därefter hitta spelare i närområdet. Våra egna spelare är a och o för oss.

Samtidigt är Christenson medveten om att drömmen om superettan knappast blir sann om man inte letar spelare även utanför närområdet.

- Givetvis behövs det fler spelare än vad vi har och vad som finns i närområdet. Man behöver spetsa till det med några andra spelare och samarbetet kan ge ett och annat guldkorn, menar han.

Thomas Cedergren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.