1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Just nu: Mjällby AIF förlorade med 2–0

På hemmaplan vet Häcken hur man hittar målet.
René Makondele och Moestafa El Kabir fixade 2–0-segern mot Mjällby.
Nyheter • Publicerad 21 april 2013
Moesatafa El Kabir
Moesatafa El KabirFoto: Patric Söderström/Scanpix

Häcken tippades som ett topplag inför allsvenskan, men har haft svårt att motsvara förväntningarna under säsongsinledningen.

Inför söndagens möte med Mjällby hade laget gått mållöst från samtliga tre matcher som inte spelats hemma på Hisingen. Enda matchen på Rambergsvallen hade däremot bjudit på målkalas (4–0) mot Djurgården.

Någon målfest blev det inte nu, men i alla fall två mål och tre poäng som skickade upp tränare Peter Gerhardssons getingrandiga gäng ett par pinnhål i tabellen.

Mjällby hade inte särskilt svårt att freda målet under första timmen. Häcken trillade visserligen stundtals lite småtrevlig fotboll på den buckliga mattan, men inne i straffområdet blev det sällan farligt.

Men i 66:e minuten kom 1–0.

Björn Anklev slog ett perfekt inlägg och Makondele nickade lika perfekt intill Mattias Aspers stolpe.

Häckenmålvakten Christoffer Källqvist höll nollan, men räddades av stolpen när Marcus Ekenberg nickade i första halvlek. Efter paus var Källqvist iskall när han som sista man tunnlade Ekenberg i eget straffområde.

I slutminuterna blev Häckens Mohammed Ali Khan liggande och bars ut på bår.

Kort därefter punkterade Moestafa El Kabir matchen med sitt 2–0-mål. (TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.