1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Jones fråntagen medaljer och pengar

Internationella friidrottsförbundet (IAAF) beslutade i dag att frånta den dopade friidrottaren Marion Jones alla medaljer och prispengar som hon hoppat och sprungit hem från september 2000 och framåt.
Nyheter • Publicerad 23 november 2007

Internationella friidrottsförbundet (IAAF) beslutade i dag att frånta den dopade friidrottaren Marion Jones alla medaljer och prispengar som hon sprungit och hoppat hem från september 2000 och framåt.

Den amerikanska stjärnsprintern blir därmed av med sju OS- och VM-medaljer: tre guld och två brons från Sydney-OS 2000 och en guldmedalj och en silvermedalj från VM i Edmonton året därpå.

Dessutom rekommenderar friidrottsförbundet att Jones stafettkamrater från sommar-OS i Sydney 2000 ska lämna tillbaka guldmedaljerna på 4 x 400 meter och bronspengarna på 4 x 100 meter.

Däremot får Jones behålla 100-metersguldet från VM i Sevilla 1999, då IAAF:s regler säger att man inte kan gå längre än åtta år tillbaka i tiden för att stryka resultat och återta medaljer.

Jones erkände i oktober i år att hon dopat sig med konstgjorda steroider inför OS i Sydney. IAAF bestämde också att stänga av Jones ­ som i samband med erkännandet berättade att hon avslutade sin karriär ­ i två år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.