1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Joakim Nyström tränar österrikare

Joakim Nyström blir personlig tränare åt den österrikiske tennisspelaren Jürgen Melzer. Nyströms arbete som assisterande förbundskapten för Sveriges Davis cup-lag påverkas inte av det nya uppdraget.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2007

Joakim Nyström blir personlig tränare åt den österrikiske tennisspelaren Jürgen Melzer. Nyström, som är assisterande förbundskapten för Sveriges Davis cup-lag, har även varit ansvarig tränare för den svenska ungdomssatsningen med Team Catella, ett kontrakt som dock går ut vid årsskiftet och därmed inte kommer att förnyas.

Österrikisk tennis är ingen nyhet för Nyström som tidigare bland annat tränat Stefan Koubek och även arbetat med österrikisk juniortennis.

- Vi känner ändå varandra en del och han har letat coach en tid. Det skall bli riktigt kul och det är en spelare med en hög potential, säger Nyström om samarbetet med Jürgen Melzer till Svenska tennisförbundets hemsida.

Österrikaren, som är rankad 48:a i världen, har i år nått sin högsta ranking någonsin (28:a) och bland annat nått en final. Nyström ska arbeta med honom 25 veckor under nästa år. Däremot kommer inte samarbetet att betyda något för Nyströms arbete med det svenska DC-laget.

- Melzer är införstådd med att jag ska kunna ta ledigt under DC-veckorna, säger Nyström.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.