1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Jensen hoppas att KHK:s tyngd ska avgöra i Piteå

Karlskrona HK är med i racet igen.
Men det krävs troligen tre vinster för att vara på den säkra sidan.
– Vi måste lita på oss själva och det tycker jag vi har visat på slutet, säger Jesper Jensen.
Nyheter • Publicerad 30 mars 2013
Foto: 

Det finns mer att önska av Karlskronas bortaspel. Tre förluster har det blivit av tre möjliga i kvalserien så här långt. Fler får det troligen inte bli om man ska komma i fatt Tingsryd och Björklöven.

Nu väntar ett avsågat Piteå som senast flaxade till och besegrade Tingsryd på bortaplan med hela 3–0.

Att KHK ska hämta tre enkla poäng är bara att glömma.

– Det kommer bli tufft. Vi åker upp för att vinna matchen. Det är dags att vända på trenden med en massa förluster på bortais.

Redan mot Tingsryd förra fredagen så tyckte Jesper Jensen att laget kom bättre in i situationerna.

– Det känns som vi har hittat en bra balans i spelet. Nu avväger vi bättre om vi ska sätta press eller inte. Gubben längst fram bestämmer om vi trycker på eller tar ett steg tillbaka, säger Jesper Jensen.

Med åtta poäng på sju matcher är Jesper Jensen bäst i den interna skytteligan. Tre av poängen har blivit mål.

– Det är väl godkänt. Säsongen i helhet har väl annars varit rätt så trög.

KHK har nästan allt i egna händer om laget vinner matcherna som är kvar. Det enda risken att inte lyckas trots full pott är om Björklöven vinner i sudden hemma mot Tingsryd. Då kan, om det vill sig illa, vara så att Björklöven, Tingsryd och Karlskrona står på 17 poäng inför sista omgången. Då blir det en målskillnadsaffär.

Leker vi med tanken att Björklöven eller Tingsryd vinner i Umeå räcker det med tre segrar för KHK. Dock med vetskapen att två är på bortais...

– Vi ska inte vika ned oss nu. Nu har vi fått en andra chans och den ska vi ta, avslutar den danska landslagsspelaren Jesper Jensen.

Björn Skarpsvärd
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.