1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
2-0 till Oskarshamn efter bara drygt tre minuters spel - vem vågade tro på Mörrum då?
Spelarna gav i alla fall inte upp, och när Jens Bergenström i början av tredje perioden elegant snitsade in 2-3 (2-0, 0-2, 0-1) betydde det säsongens första bortaseger i hockeyallsvenskan.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2001

(BLT:s utsände)

- Det här är något helt annat än förra säsongen, säger Jens efter den lyckade serieupptakten.

Oskarshamn förde matchen under tio minuter, men sedan var det Mörrum som bestämde takten.

- Vi växte in i matchen efter 2-0 och släppte sedan inte till mycket bakåt, konstaterar en omåttligt nöjd tränare Lasse Lindgren.

Då ska ni ändå veta att Oskarshamn vid två tillfällen fick chansen att spela fem mot tre. Först under en halv minut i första perioden och sedan under en och en halv minut i slutet av andra perioden.

Stark defensiv...

- En stark defensiv insats. Inte minst med tanke på att vi har tre ordinarie backar på skadelistan, säger Lindgren.

Frånsett inledningen var Mörrum rappare i skridskoåkningen, snabbare i tanken och verkade betydligt mer "taggat" än hemmalaget. Att Mörrum inte kom med i målprotokollet redan under första perioden kan Oskarshamn tacka sin målvakt, Björge Josefsen, för.

- Mörrum spelade otroligt klokt och vi tappade helt konceptet efter 2-0, erkänner Oskarshamns tränare Joakim Fagervall.

...och power play

Såväl reduceringen som kvitteringen i andra perioden kom i numerärt överläge - och bägge signerades Christian Magnusson.

- Vi hade ett bra power play-spel. Det var bara under det sista numerära överläget det inte fungerade, fastslår Lasse Lindgren.

När fyra minuter återstod kunde Mörrum punkterat tillställningen. Emil Tobiasson-Harris blev nerdragen i friläge. Det luktade straffsituation, men domaren nöjde sig med en utvisning på Oskarshamns Pasi Kangas.

- Där blev vi nervösa och kantiga i vårt spel.

Nästan som Jönsson?

Segermålet kom efter en dryg minut av sista perioden. Jens Bergenström berättar själv:

- Fick fatt i pucken nere i sarghörnet, mina medspelare styrde bort deras försvar och det var bara att kliva in framför mål och lägga in pucken vid bortre stolpen.

Nästan ett Roger Jönsson-solo?

- Nej, sådant kan bara han, skrattar Jens.

- Men gissa om det var skönt att se pucken i maskorna. Jag har ju missat några bra lägen tidigare i höst.

I sin jakt på kvittering plockade förstås Oskarshamn ut målvakten. Det återstod då 45 sekunder, men trots att hemmalaget då bosatte sig i Mörrums zon dök det aldrig upp någon målchans. Oskarshamn styrdes ut i hörnen och längs sargen, och därifrån blir det sällan några mål.

- Vi har ett mycket säkrare försvarsspel den här säsongen. Ja, allt fungerar bättre än förra hösten, avslutar Jens Bergenström.

Samtliga spelare i Mörrum kan sträcka på sig efter den här insatsen. Med sin förmåga att hålla pucken och lugna ner spelet går högsta betyget till Roger Jönsson.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.