1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Den första av Mjällbys alla "sexpoängsmatcher" i jakten på ett nytt kontrakt i superettan, mötet med Assyriska, gav en poäng efter 1-1 (0-1). Men matchen visade att laget förfogar över ett så pass bra spel att Mjällby inte skall behöva hamna i samma oerhörda brygga som i fjol.
Nyheter • Publicerad 4 september 2006

- Vår första halvlek var utmärkt och hade vi haft lite flyt i den andra halvleken så hade vi tagit samtliga tre poäng, sade en, trots allt, hyggligt nöjd tränare, Thomas Andersson, efter 1-1-matchen på Södertäljes Fotbollsarena.

Men om Mjällby får godkänt för sitt spel under de första 45 minuterna, så fanns det anledning att sätta ett frågetecken för den andra halvleken.

- Vi förstod att Assyriska skulle anfalla mera i den andra halvleken och det skedde också. Men vi föll lite för långt ner i banan och därmed fick de ett större spelmässigt övertag än vad vi hade hoppats på och räknat med, tillade Thomas Andersson.

Gratischans Ändå var det Mjällby som hade de klart vassaste chanserna på de kontringar som åstadkoms. Således fick Marcus Ekenberg en gratischans då han snappade upp en lös boll som Assyriskas målvakt, Christian Frealdsson, rullade ut till en av sina försvarare som inte såg bollen.

Ekenberg hade helt tomt mål. Men i stället för en lite chipp, så dundrade han på för allt vad han kunde och bollen gick över målet.

I anfallet efteråt prickade Ekenbergs anfallskollega, Fredrik Olsson, den vänstra Assyriska målstolpen, sedan han frispelats av matchens lirare, Johan Svensson.

Returen slog sedan Fredrik över målribban.

I den 73:e minuten höll Tobias Johansson på att bli tvåmålskytt och matchhjälte när han prickade ribbans underkant.

- Det var synd att den bollen inte var några centimeter lägre då hade den gått in, konstaterade Tobias Johansson som gav Mjällby ledningen redan i den 14:e minuten.

Perfekt inlägg Det skedde efter matchens vackraste anfall som drogs upp av Ekenberg. Denne passade den ständigt rörlige Johan Svensson som med ett perfekt inlägg från vänsterkanten frispelade Tobias Johansson som på volley placerade bollen i nätet.

- Vår första halvlek var bra och vi förde spelet. Tyvärr så agerade vi allt för passivt efter pausen och släppte lite lättvindigt in dem i matchen igen, ansåg målskytten.

Johan Svensson var också nöjd med både sin och lagets första 45 minuter.

- Kan vi spela så i fortsättningen så bör vi ha en bra chans att klara det här. Men om vi låter motståndarna föra spelet, vilket skedde efter pausen, då blir det tufft, konstaterade Johan Svensson, som också gladde sig över utmärkelsens matchens lirare.

- Ja, när man blir utsedd till det då känns det alltid bra, säger han.

Målen: 0-1 (14) Tobias Johansson, 1-1 (65) Patrick Amoah.

Varningar: Assyriska: Mohamed Quuda (55), Patrick Amoah (66), Mjällby: Tobias Johansson (41), Dusan Melicharek (50).

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 1 214.

Mjällbys lag: Dusan Melicharek - Daniel Ivanovski, Marcus Lindberg, Simon Sjöfors, William Leandersson - Tobias Johansson, Johan Persson, Jermayne Hue (Alexander Malmström 74), Johan Svensson (Philip Jonasson 86) - Fredrik Olsson (Adam Berner 79), Marcus Ekenberg.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.