1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 29 april 2002

KARLSKRONA

"All vår början bliver svår" - visst, men hur svår måste den egentligen bli?

Skulle tänka mig att de flesta inblandade i Mjällby AIF:s fotbollsverksamhet tycker att början på Superettan den här säsongen har blivit alldeles för svår.

Tre raka förluster, 2-9 i målskillnad och inget spel att jubla över.

Ofrånkomligen kommer tanken; betydde Patrik Rosengren och Markus Ringberg så här mycket? Svaret är lika givet som att tanken dyker upp: Nej! Fiaskot under serieupptakten varken kan eller får skyllas på att två spelare försvunnit. Stommen av fjolårets allsvenska kvallag finns kvar och måste kunna prestera bättre än så här.

n n

Ännu är förstås inte smärtgränsen nådd, men kommer inte ett trendbrott (läs poäng) är vi snart där. Och när smärtgränsen är nådd ligger paniken på lut, och när panik bryter ut vet ingen vad som kan hända.

Det jag minst av allt vill se är spelarköp i panik. Sådana affärer kostar nästan alltid mer än vad de smakar. Visst har det hänt att en klubb i nöd hittar ett guldkorn, men det har ju hänt att även en blind höna fått något i näbben. Chansen att sådana här köp verkligen blir förstärkningar är inte speciellt stora.

Allra bäst är om samtliga inblandade biter ihop, knyter näven eller gör vad som helst för att få igång spelet.

Ännu bättre vore att koppla bort tankarna på allsvenskan. Att vara ett tippat topplag är inte lätt och kanske är det där skon klämmer. Kanske är pressen på spelarna för stor, kanske vill alla för mycket och så blir det ingenting.

Gulsvart får dra på blåstället, nu gäller det att kriga för poäng!

n n

Poäng, den första allsvenska, blev det för Trion uppe i Luleå i går.

Efter hemmapremiären mot Mallbacken skrev jag att Pia Danielsson borde få spela från start. Det fick hon mot Alvik - och efter tre minuter gjorde hon sitt och Trions första allsvenska mål.

Pia är en måltjuv och en sådan ska inte hållas utanför laget!

n n

Att det inte är lätt att få ett lag att fungera vet inte minst OK Orion. Orientering är ju i sig en individuell sport, men det är ändå de stora budkavlarna som är något av sportens "blå band". Och allra störst är väl Tiomila.

De senaste åren har Orion tillhört de lag som tippats kunna bryta den norska dominansen, men varje gång är det någon i laget som misslyckas. Så även den här gången, och nu dröjer det ett helt år innan chansen till revansch dyker upp.

n n

Revansch, ja hela nationens revansch sägs det, jagar Tre Kronor i den turnering som nu startat och som kallas ishockey-VM trots att de allra bästa ishockeyspelarna är upptagna av NHL-slutspelet om Stanley Cup.

Det Tre Kronor jagar är förstås revansch för det som hände i Salt Lake City. Säg Vitryssland, det räcker . . .

Vitryssland är inte ens med i A-gruppen under VM så den revanschen får väl vänta till ett senare tillfälle.

Och jag vet inte om ett VM-guld direkt skulle radera ut fadäsen under OS. De allra flesta kommer säkert att minnas hockeyvåren 2002, men knappast för ett eventuellt VM-guld utan snarare för Vitryssland!

n n

Mörrum räddade sig kvar i allsvenskan i ishockey, men till vilken nytta? Nu verkar det som om den ena spelaren efter den andre flyr klubben.

I går skrev Roger Jönsson, en av spelarna som borde bildat stomme i ett kommande lag, på för Nyköping.

Om inte klubben snart börjar göra klart med spelare - och tränare - till nästa säsong, kanske det ändå är lika bra att ta steget ner till div I?

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.