1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Ingen säsong som vi kan vara stolta över"

Karlskrona HK:s ordförande Martin Åkesson är nöjd med att klubben lyckades hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.
– Men det finns mängder med bitar som inte har varit bra, säger Martin Åkesson.
Om några veckor ska klubben ha gjort en utvärdering kring den gångna säsongen.
Nyheter • Publicerad 10 april 2013
Foto: 

I kväll har klubben styrelsemöte och många av frågorna kommer handla om Karlskrona HK:s första säsong i hockeyallsvenskan. En säsong där det mesta gick utför, men där slutet blev lyckligt.

– Självklart är vi inte nöjda med det som har hänt. I kväll kommer alla i styrelsen få säga sitt och en diskussion om hur framtiden ska se ut ska stolpas upp.

Varför tror du att säsongen blev ett misslyckande?

- Vi tog helt enkelt för lätt på allsvenskan. En stor missbedömning. Det här är ingen säsong som vi kan vara stolta över.

Vem bär ansvaret för det?

– Det gör vi allihopa. Från styrelsen ner till de ansvariga runt laget.

Har du fullt förtroende för klubbchefen Mats Johansson och sportchefen Calle Höök?

– Jag har fullt förtroende för dem, men saker och ting ska göras i rätt ordning. Helheten ska analyseras. Sen tas kloka beslut som syftar till föreningens bästa, säger Martin Åkesson.

Vill du se omorganisation när det gäller den sportsliga delen i klubben?

– Som sagt, det är de här frågorna som vi kommer avhandla nu fram till årsmötet i slutet på maj. En del beslut kommer att tas på vägen då klubben snabbt måste komma i gång med en del frågor, såsom tränarfrågan och lagbygget.

Krävs det mer sportslig kompetens i organisationen?

– Funderingarna finns väl där. Det ska ses över nu.

Martin Åkesson är väldigt tydlig med att allt inte får kretsa kring A-laget.

– Inget är större än föreningen. Och kommer aldrig att bli. I år har vi fått ställa en del saker åt sidan för att kunna rädda oss kvar i allsvenskan.

Vad tänker du då på?

– U- och J-verksamheten har fått stå tillbaka lite. Mer energi borde ha lagts där. Sedan måste juniorlaget ta sig upp på elitnivå inom de närmsta åren. Målet måste vara att kunna slussa in egna talanger till A-laget framöver, säger Martin Åkesson.

Martin Åkesson är inte heller helt tillfreds med hur pengarna använts under säsongen.

– Vi måste jobba effektivare för att kunna få ett bättre eget kapital i föreningen. I år kan jag köpa resultatet om vi till och med går lite minus, med tanke på hur säsongen blev. Men annars borde tio procent av den årliga omsättningen vara i eget kapital. Nu landar vi på runt 33 miljoner kronor, men har bara drygt två miljoner i eget kapital. Det är inte godkänt.

– Men vi har en ekonomi i balans och det är vi stolta över. Vi ska ha täckning för allt vi gör. Grunden till detta är vår fantastiska publik och sponsorerna som ställer upp.

– Sedan måste vi få ut mer hockey av varje krona som vi spenderar. Det vill alla, liksom jag, säger Martin Åkesson.

Nu ser han att klubben har fått en andra chans. Efter fem omgångar i kvalserien och underläge mot Tingsryd i match sex var nästan allt hopp ute, även hos KHK:s ordförande.

– Det var ett enda stort mörker, men vi lyckades och nu ska vi ta den här chansen. Det här ska inte upprepas igen, avslutar Karlskronas ordförande Martin Åkesson.

Björn Skarpsvärd
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.