1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Imponerande seger för IFK Karlshamn

Tjejerna i IFK Karlshamns division 3–lag siktar på att bli bästa trean i damernas division 3–fotboll.Då får de kvala sett till matchen mot Kristianopel, ska det inte bli några problem. Karlshamnstjejerna övertygade och vann med 6–0
Nyheter • Publicerad 14 september 2014
Foto: Bo Åkesson
Skadeförföljd. Sofie Mattsson, tvåa från höger, har hittat tillbaka till fotbollsglädjen efter att ha varit skadedrabbad i fyra år.
Skadeförföljd. Sofie Mattsson, tvåa från höger, har hittat tillbaka till fotbollsglädjen efter att ha varit skadedrabbad i fyra år.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson

En som dock haft problem, men klarade sig bra i matchen var, Sofie Mattsson. En beundransvärd tjej, som har haft skadebekymmer i fyra års tid. Jo, ni läste rätt, i fyra år. Men ge upp karriären, nej, nej.

– Nja, när det var som jobbigast, med hjärtproblem och knäskador, funderade jag på om jag skulle orka komma igen. Men det har varit drygt under all tid som jag inte fått spela fotboll, utan bara rehabtränat, säger Mattsson.

Det började med att väster knä krånglade. Ett "krångel" som skulle visa sig vara en korsbandsskada. Därefter åkte Sofie på en meniskskada.

Fyra operationer har hon gått igenom. Anledningen till allt ont tror hon själv beror på för mycket spel och träning som riktigt ung.

– Det blev för mycket fotboll innan jag var vuxen i kroppen. Jag spelade i både U– och A–lag, plus all träning resten av tiden, säger Sofie som nu varnar sin 16–åriga syster att göra samma misstag.

Från i våras har det dock fungerat rätt bra för innermittfältaren, Sofie Mattsson. Hon har i och för sig suttit på avbytarbänken i de flesta matcher. Men har gjort inhopp och gjort det bra.

– Det tar tid att bygga upp kroppen igen. Och som det inte vore nog har jag åkt på en förkylning, säger Sofie och drar på smilbanden.

När Karlshamn hade spelat första halvlek klart och ledde med 5–0 var det dags för Sofie att hoppa in i "elvan" på planen. Hon gjorde avspark, en halvtimme senare var det dags för henne att göra mål nummer sex. Ett bra skott, som gick över Kristianopels målvakt och in i maskorna.

– Jag måste vara nöjd. En förkylning i kroppen, ändå får jag göra ett mål. Det känns bra, säger Sofie och får en bamsekram av tränaren, Björn Svensson när hon går av planen strax efter målet.

Ett ungt Karlshamnslag svarade för en helgjuten insats. Ett gediget passningsspel och en härlig offensiv ställde flera gånger Kristianopels tjejer. Som dock skall ha en eloge för att de inte gav upp kampen.

– En bra match, med hög standard. Precis som vi vill att det ska se ut, avslutar Karlshamns tränare.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.