1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

IFK till SM-slutspel

IFK Karlskronas juniorlag i handboll klarade sigvidare till kommande SM-slutspel, efter tre segrar och en förlust.
Steg 4-gruppspelet i Karlskrona Idrottshall resulterade nämligen i segrar över IFK Ystad, 26-19, Växjö HF, 35-15 och Borås HK, 34-22. Förlusten kom mot redan slutspelsklara IF Guif med 21-23.
Karlskrona och GUIF går därmed vidare från gruppen.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2006

Vad har då IFK Karlskrona för chanser i kommande slutspel?

-Redbergslid, Sävehof och Skövdeär snäppet bättre än de övriga lagen, men chanslösa är vi definitivt inte. Vi har tidigare besegrat Sävehof, sa tränaren Lasse Hällkvist, som hoppades att kommande SM-slutspel förläggs till Karlskrona.

Avslutningsmatchen - finalmatchen mellan de bägge obesegrade lagen och där både Guif och Karlskrona var klara för kommande slutspel - blev en avslagen historia.

Letar skyttar

Karlskrona började bäst, men vid ställningen 10-7 tappade man spelet helt, trots att målvakten Roni Saouma storspelade. Spelarna bara rusade på i full fart. Man tog skott i fel lägen och avslut i dålig vinkel på kanten. Spelarna skulle till varje pris in på linjen. Det handlade om massor av tekniska fel. Ett taktiskt lag stoppar lätt liknande spel.

-Vi saknar skyttar och drömmen är att komplettera laget med en eller annan skytt, sa Hällkvist.

Guifs spel var mer genomtänkt, samtidigt som Guifs skytte genom framförallt Robin Andersson, 9 mål, firade stora triumfer.

Mattias Roth brände flera chanser och Andreas Hällkvist sköt enkla skott rakt på gästernas målvakt.

I andra halvlek gick Guif ifrån vid ställningen 12-12 och höll sedan undan matchen ut.

-Jag hoppas att Andreas Hällkvist höjer sig ett snäpp och med Johan Lindström i laget blir det ytterligare speed. Det blir dessutom ytterligare några mål, sa Hällkvist.

Bygger vidare

Som helhet svarade IFK för ett imponerande facit. Tre segrar, där matchen mot Ystad var en av turneringens bästa.

IFK fortsätter därmed på den inslagna vägen, att bygga vidare på det lag som tidigare vunnit pojk-SM. Av dessa spelare har endast en lagt av. Några stycken har tillkommit.

Målvakten Roni Saouma var en topparna i laget. Mot Guif handlade det om ett 20-tal kvalificerade räddningar. Duktigvar också Andreas Hällkvist, men han har mer att ge. Johan Lindström är en stor tillgång när han återkommer och slitvargen Mattias Roth, elva mål mot Borås och åtta mot Ystad, är ett riktigt framtidslöfte.

André Savic, tolv mål mot Växjö, är duktig skytt och liraren Daniel Steen ärmycket svårstoppad. Säkre straffskytten Ola Månsson är också en tillgång.

Topparna bär ett stort lass, men det är kollektivet som kan bädda för en skräll i kommande SM-slutspel. Det finns kapacitet, trots den förargliga plumpen mot GUIF.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.