1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

I dag landar Mjällby på Cypern

I dag lyfter 26 spelare och åtta ledare mot Cypern.
Det är dags för Mjällby AIF:s årliga träningsläger.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2013
I ny roll. Anders Torstensson gör sitt första läger som huvudansvarig tränare.
I ny roll. Anders Torstensson gör sitt första läger som huvudansvarig tränare.Foto: 
Tillbaka på cypriotisk mark. Mattias Asper och resten av spelarna i Mjällby AIF är på en bekant ö.
Tillbaka på cypriotisk mark. Mattias Asper och resten av spelarna i Mjällby AIF är på en bekant ö.Foto: 

– Det stora målet är att få kvalité och bedriva en träning som är svår att bedriva här, säger tränaren Anders Torstensson och tittar ut över snötäcket som återigen belägrar länet.

Nyss hemkomna från en lyckad turnering i Finland är det åter dags för ett utlandsäventyr. Marcus Ekenberg stannar hemma i väntan på att bli pappa och William Leandersson har hopp om en operationstid. I övrigt är spelartruppen komplett och förstärks av U19-trion Marko Zebic, Ylber Ejupi och Hampus Strömgren.

En match är inbokad. Mjällby spelar mot Hammarby på söndag. I övrigt handlar det om finslipning kryddat med en del fyspass.

– Det blir en rejäl dos med avslutningar, inläggsövningar, uppspel och fasta situationer, berättar Torstensson som ser helt andra möjligheter till träning på en grönskande medelhavsö än i ett snöfyllt Blekinge.

Ligger ni i fas med din säsongsplanering?

– Det tycker jag definitivt. Vi har jobbat mycket med defensiven och fick ett bra kvitto i Finland. Nu gäller det att inte släppa på det. Vi lägger även bra till fysiskt vilket testerna på Testlabbet visade.

– Jag är inte orolig för den fysiska biten. Det viktiga är att spelarna inte drar på sig muskulära skador på grund av felaktig träning och peppar, peppar har vi klarat oss från det.

Varför väljer ni att bara spela en träningsmatch där nere?

– Vi fick erbjudande om att spela mot finska Jyväskylä men valde att tacka nej. En match sliter och jag prioriterar hellre tre vettiga träningstillfällen är en match till.

02.30 rullade bussen i väg från Strandvallen för att hinna med det tidiga morgonflyget från Kastrup. Väl på plats, efter byte i Wien, inleder Mjällby med ett löppass för att få fart på de reströtta kropparna. Därefter väntar en intensiv vecka i en behaglig temperatur.

– I fjol hade vi otur och det var minusgrader om nätterna. I år ser det bättre ut, säger Anders Torstensson och talar om 18–20 grader.

Är schemat tajmat och klart in i minsta detalj?

– Det finns en grundplanering. Utgångsläget är två pass om dagen med tre rena fotbollspass på två dagar. Sedan får vi besluta efterhand beroende på hur det känns.

Jerry Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.