1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hemmastarka Linköping vann igen

Tomas Surovy ratades av NHL-laget Phoenix Coyotes men slovaken visar i stället klassen i Linköping. Med ett mål, två assist och stor show tog anfallsstjärnan kål på Frölunda när östgötarna vann med 6-2./TT
Nyheter • Publicerad 17 november 2007

Tomas Surovy ratades av NHL-laget Phoenix Coyotes men slovaken visar i stället klassen i Linköping. Med ett mål, två assist och stor show tog anfallsstjärnan kål på Frölunda när östgötarna vann med 6-2.

Redan efter åtta matcher är Tomas Surovy uppe på en delad fjärde plats i klubbens interna poängliga med tre mål och sex assist.

Mot Frölunda under lördagen svarade han för sin bästa insats hittills och levererade ett mål och två assist - fansen har snabbt fått en ny idolfavorit.

Att han trivs med tillvaron går inte att ta miste på. Frölundaspelarna blev stundtals rejält uppsnurrade av den även tekniskt skicklige forwarden.

När Mikael "Musse" Håkanson gjorde comeback efter skada i torsdags fick slovaken nya kedjepolare. Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl byttes mot Niklas Persson och Fredrik Emvall.

Frölunda var klart hetare i början och tog också ledningen genom Tomi Kallio - innan Tomas Surovys uppvisning startade:

Precis som vanligt när lagen möts bjöds publiken på en fartfylld historia med ett högt underhållningsvärde. Frölundaspelarna skapade stundtals tryck i hemmalagets zon, men var själva alldeles för dåliga i egen zon.

Segern var Linköpings tredje raka hemma, där laget vunnit åtta av tio matcher i höst. Därmed är laget ny trea i tabellen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.