1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Held kritisk till planerna

I kväll kan första steget mot en nedläggning av Hästö IF tas vid ett extra årsmöte.
Hedersledamoten Lawe Held, som kommer att närvara vid mötet, skräder inte orden:
– Falangen som ligger bakom det här är för mig föreningslivets och handbollens dödgrävare.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2013
GLADA MINER DÅ. Jan-Erik Dahl, Hästö IF, Peter Roth, Flottans IF, Christer Sandström, Hästö IF och Thomas Zeidler, Flottans IF, visade upp enad front inför samarbetsavtalet som skrevs mellan Hästö IF och Flottans IF i somras. I kväll ska samarbetet dras ytterligare ett varv, men alla är inte glada över den planerade föreningsfusionen i Karlskrona, allra minst hedersledamoten Lawe Held.
GLADA MINER DÅ. Jan-Erik Dahl, Hästö IF, Peter Roth, Flottans IF, Christer Sandström, Hästö IF och Thomas Zeidler, Flottans IF, visade upp enad front inför samarbetsavtalet som skrevs mellan Hästö IF och Flottans IF i somras. I kväll ska samarbetet dras ytterligare ett varv, men alla är inte glada över den planerade föreningsfusionen i Karlskrona, allra minst hedersledamoten Lawe Held.Foto: Bengt Pettersson

Hästö IF har aktivt sökt ett samgående och en sammanslagning med Flottans IF och IFK Karlskrona. IFK Karlskrona har avvisat inviten och går nu sin egen väg. Kvar är Hästö IF och Flottans IF.

Vid ett extra årsmöte i kväll kommer Hästö IF att prova frågan om föreningens upplösning inför ett planerat samgående med Flottans IF. Om mötet säger ja kommer det att hållas ytterligare ett allmänt möte den 20 mars där beslutet slutligen verkställs och en ny förening kan bildas.

– Också ett sätt att fira 75-årsjubileum på. Föreningen orkade varken ha 65–års– eller 70-årsjubileum. Nu firar man 75 år med att lägga ned föreningen. Det här att lägga ned får mig att resa ragg, säger Held.

Held är bitter, besviken och upprörd över utvecklingen och främst riktar han sin ilska mot den sittande styrelsen med ordföranden K-G Svenson i spetsen.

– Den som blir invald i en förenings styrelse blir det på ett mandat av medlemmarna. Då har man ett ansvar för att driva föreningen framåt. Det går att lägga ned en förening på grund av bristande intresse, men att som i Hästös fall lägga ned en fungerande förening är absurt.

Held, som enligt sig själv suttit på alla stolar i föreningen utom ordförandens, kommer att närvara på kvällens möte. Held kommer att göra sin röst hörd och han hoppas att han inte är ensam.

– Vi är en del kvar av det gamla Hästögänget som är uppvuxna i det här med föreningskänsla. Jag har uppmanat alla jag kan att gå dit och rösta emot förslaget. Och skulle föreningen läggas ned är jag inte främmande för att höra mig för om det finns intresse av att starta om Hästö IF i ny regi.

Ordföranden K-G Svenson säger sig ha förståelse för Lawe Helds ilska och frustration.

– Samtidigt måste jag säga att vi inte mött så mycket reaktioner.

Lawe Held:

– Kanske inte så konstigt eftersom föreningen inte ens orkade ringa eller kalla sina hedersledamöter till de två möten som varit inför den planerade sammanslagningen.

– Vi har inte gått ut med personliga kallelser, men vi har annonserat och alla har bemötts på samma sätt, säger K-G Svenson.

Lawe Held kallar er i styrelsen för dödgrävare som vill föreningslivets och handbollens död, kommentar?

– Det är inte roligt att höra, säger Svenson.

K-G Svenson menar att ett samgående är nödvändigt för att leda handbollen i Karlskrona framåt.

– Starkast fokus ligger på en stark ungdomsverksamhet, men det blir ingen levande handboll i Karlskrona utan ett elitlag. Genom att gå samman via ett gemensamt namn är också vår förhoppning att vi ska kunna leva vidare på goda och givmilda sponsorer.

Lawe Held:

– De pratar om att om vi bara får Karlskrona i namnet så kommer sponsorerna att stå på kö. Det är rent ut sagt bullshit! Om nu namnet är stötestenen, se på Drott, Lugi, H43 och Sävehof. De som är intresserade av handboll vet att Hästö kommer från Karlskrona. Det här är början till slutet för handbollen i stan och gud ske lov att IFK Karlskrona inte gick med i det här.

Connie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.