1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Haynes gillar sin nya anfallsroll

1–0 mot Gefle innebär andra raka Mjällbysegern.
Och andra raka fullträffen av Kristian Haynes.
– De fokuserade nog på Ekenberg och glömde mig, skrattar målskytten.
Nyheter • Publicerad 19 april 2013
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Andra raka. Förutom den nesliga premiärförlusten mot Norrköping har Mjällby haft en god poängutdelning i inledningen av allsvenskan.
Andra raka. Förutom den nesliga premiärförlusten mot Norrköping har Mjällby haft en god poängutdelning i inledningen av allsvenskan.Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Debutant. Nyförvärvet Hannes Sigurdsson fick spela tio minuter när anfallskollegan Marcus Ekenberg byttes ut.
Debutant. Nyförvärvet Hannes Sigurdsson fick spela tio minuter när anfallskollegan Marcus Ekenberg byttes ut.Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring

Det avgörande målet kom en dryg kvart in på den andra halvleken.

– Viktor (Agardius, reds anm) sköt mig i huvudet redan på träningsturneringen i Finland och det var samma sak nu.

Nummer 7, som egentligen värvades som en central mittfältare, verkar ha funnit sig väl tillrätta bredvid Marcus Ekenberg på topp.

– Jag har kanske tio matcher som forward i allsvenskan. Det är inte helt obekant, Tom Prahl skolade om mig till central mittfältare i Trelleborg. Förmodligen för att jag tappade speed efter knäskadan.

Farten fanns där, men slutligen tröt orken för Kristian Haynes.

– Jag känner mig lite gammal, säger han med ett skratt. Det var tufft med HIF-matchen så tätt inpå. Det blev många löpmeter där. Jag tänkte att jag tömmer det jag har. Knäet känns okej. Det blev lite, lite reaktioner på slutet.

Matchen i sig går kanske inte till historien som den allra främsta. Förutom måljublet kom publikens största reaktion när Brommapojkarna kvitterade mot Djurgården.

Det säger måhända en hel del?

– Det är väl en riktig skitmatch? Vi visar ändå moral och kämpar på. Vi har tålamod innan vi kommer igenom deras block, menar Haynes.

Mjällbytränaren Anders Torstensson:

– Två lag som kan varandra väl vilket gör att vi neutraliserar varandra i första halvlek. Jag kan tänka mig att det inte var så vansinnigt upphetsande att titta på.

Gefle hade en chans av rang. Försvarslinjen var inte helt i fas och vips nickade tunge Mikael Dahlberg i Mattias Aspers ena stolpe.

Det gulsvarta hemmalaget var oftast det spelförande laget när Gefle föll ned i planen för att satsa på kvicka kontringar. Mjällby var inte alltid helt bekväma med det, men fick bättre ordning på det hela under den andra halvleken. Grunden var ett bra försvar enligt Torstensson.

– Med ett bra försvar i täta matcher vinner oftast det laget som gör det första målet.

Det gjorde Mjällby, och Haynes, och därmed fungerade hemmatränarens teori.

Hannes Sigurdsson debuterade med ett tiominutersinhopp och hann inte visa upp det eventuella kunnandet.

Mjällby–Gefle 1–0 (0–0)

1–0 Kristian Haynes (62).

Domare: Kristoffer Karlsson, Helsingborg.

Publik: 2 412.

Mjällby (4–4–2): Mattias Asper – Daniel Ivanovski, Gbenga Arokoyo, Jasmin Sudic, Viktor Agardius – Haris Radetinac, Andreas Blomqvist, Daniel Nilsson, Daniel Nicklasson (Robin Cederberg 73) – Marcus Ekenberg (Hannes Sigurdsson 83), Kristian Haynes (Craig Henderson 80).

Gefle (4–4–2): Mattias Hugosson – Pär Asp (Sive Pekezela 88), David Fällman, Olof Mård, Jens Portin – Simon Lundevall (Joakim Adukor 61), Alexander Faltsetas, Marcus Hansson, Jonas Lantto – Mikael Dahlberg, Johan Oremo (Erik Törnros 78).

Jerry Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.