1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hattrick av Enarsson

Tre snygga mål av Joel Enarsson betydde att ett mycket starkt Asarums IF kunde besegra gästande Malmölaget Kvarnby IK med 3–0 (2–0). Notabelt var att Kvarnby inte hade mer än ett skott på mål trots att laget hade bollen mer än Asarum.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2014
Foto: Lena Ehring
Täcker. Viktor Gustafsson sträcker ut långa benet för att täcka undan bollen.
Täcker. Viktor Gustafsson sträcker ut långa benet för att täcka undan bollen.Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: 
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Målvrål. Joel Enarsson skriker ut sin glädje efter sitt 1?0. Enarsson gjorde ytterligare två mål, hans första hattrick på division 2?nivå.
Målvrål. Joel Enarsson skriker ut sin glädje efter sitt 1?0. Enarsson gjorde ytterligare två mål, hans första hattrick på division 2?nivå.Foto: Lena Ehring

– Det var stabilt rakt över och vi fick utdelning på vårt anfallsspel som inte fungerat till fullo tidigare. Efter vårt snabba 3–0–mål i andra spelade vi smart och öppnade oss inte bakåt. Vi var istället nära att öka målskörden, säger nöjde tränaren Paul Scott.

Tremålsskytten Joel Enarsson lämnade planen efter 70 minuter.

– Jag ville ha applåder. Nej, så var det egentligen inte, det var magen som oroade. Men detta var härligt och det var första gången jag gjorde tre mål i division 2.

Lagkaptenen Jesper Gustafsson var som vanligt säker i mittförsvaret, men fick känning i ljumsken och utgick efter 73 minuter.

– Det högg till och det var lika bra att bryta med en gång. Vi har spelat tätt med matcher och det kan ligga bakom.

Kvarnby hade mycket boll i inledningen och spelade bra, men kom aldrig till avslut. Asarum tog för sig mer och mer och kontrade väldigt skickligt. Dagens snyggaste anfall, med fem precisa passningar, avslutade Enarsson med 1–0 i öppet mål. Ännu en omställning gav 2–0. Eddie Frid spelade på vänsterkanten fram Enarsson, som avslutade med skott i målvaktens bortre hörn.

Direkt i andra gav en kontring hörna för Asarum. Ancker Book nickade in framför mål och Enarsson högg direkt för 3–0. Kvarnby hade bollen mycket på mitten, men kom aldrig till farligheter.

Asarum hade en mycket stark fyrbackslinje med Jesper Gustafsson i spetsen. På mitten var Viktor Gustafsson och Jakob Svensson riktigt på alerten och framåt får givetvis tremålsskytten Joel Enarsson högst betyg.

Asarum IF–Kvarnby IK 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 (25) Joel Enarsson, 2–0(42) Joel Enarsson, 3–0 (49) Joel Enarsson.

Domare: Niklas Andersson, Malmö.

Publik: 403.

Asarum: Kim Olsson – Filip Ancker Book, Jesper Gustafsson (73), Pontus Nilsson, Joseph Borras – Eddie Frid, Viktor Gustafsson, Jakob Svensson, Johannes Hultgren (61) – Joel Enarsson (70), Jimmie "89" Svensson.

Ersättare: David Borras (61), Jint van Reeden (70), Johan Holgersson (73).

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.