1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hästös uppryckning

Temperaturen håller sakta men säkert på att skruvas upp.
Hästö IF har lämnat botten och börjat nosa på toppen.
– Vi har lyft grejerna, säger mittnian Gustaf Samuelsson.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2013
Foto: Thomas Persson

Tre vinster på de fyra senaste matcherna.

Ett bekvämare avstånd ner till bottenlagen och en antydan till häng på fjärdeplatsen.

Hästö IF blev en snackis i handbolls-Sverige efter den fräcka värvningen av tränaren Magnus Andersson och Andersson-effekten har varit monumental.

– Jag kan bara prata för mig själv, men jag har fått en kick. Det är mycket roligare att gå till varje träning nu. Det är som om vi allihopa börjar tror på det vi gör nu, säger Samuelsson.

Andersson har coachat Hästö till vinst i alla matcher hittills, så sent som i söndags kom bortaskrällen 28–26 mot serietvåan OV Helsingborg.

– Magnus har gett laget energi och extra motivation. Dessutom händer det mycket i klubben just nu som också ger positiv energi, menar Samuelsson.

I detalj, vad har Magnus Andersson förändrat?

– Han har en tanke med allt han gör. Vi tränar i ett bättre och effektivare tempo och i övningarna söker han kvalitet istället för kvantitet.

Nio omgångar återstår av allsvenskan – både spelschemat och Hästös form – talar för att det kan bli en trevlig vår.

– Gör vi en bra match kan vi slå alla lag. Det visade vi i söndags.

När handbolls-bomben Magnus Andersson briserade i slutet av december hade östgöten, från Linköping ursprungligen, gått arbetslös sedan förra sommaren. Han kom från en tillvaro i AG Köpenhamn där världsstjärnorna trängdes på varje position – till ett Hästö i svenska andraligan.

– Hahaha, jag tror det är en otrolig skillnad för honom. Här har han inte världens bästa vänsternia att jobba med, utan mig eller Johan Brännberg. Samtidigt tror jag han gillar det, han har mer jobb här inbillar jag mig.

Efter många år i bakvattnet på hockeyn i Karlskrona spelades förra hemmamatchen inför nästan 1 000 personer i Idrottshallen.

Gustaf Samuelsson ser gärna den utvecklingen hålla i sig.

– Det har blivit mer media efter det att Magnus kom. Och nu har två matcher visats i Karlskronakanalen, alla vägar som vi kan nå ut på är bra.

Gustaf Samuelsson tror på en ny handbolls-boom i Karlskrona men då krävs det att det planerade hallbygget verkligen blir av och att en den sammanslagning som nu åter är på tapeten blir av.

– En ny hall skulle bli ett enormt lyft. Men vi behöver ett besked snart.

Och du är för en sammanslagning?

– Vill vi ha ett lag i elitserien? Då måste klubbarna samla sig och dra nytta av all den kompetens som finns i respektive förening. Karlskrona är inte tillräckligt stort för tre klubbar som alla vill något eget med sin verksamhet.

Ett hallbygge och en sammanslagning skulle kanske även kittla Magnus Andersson till att utnyttja optionsåret i sitt kontrakt.

– Självklart önskar jag att han stannar och jag tror de bägge faktorerna skulle gynna när han ska ta beslut. Det är en världstränare vi snackar om som är van vid stora lag och stora uppgifter. Men jag tror faktiskt han har rätt kul här just nu?

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.