1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hårdast av de hårda

Bäst fysik och hårdast skott.
Robin Cederberg är Mjällby AIF:s krutpaket nummer ett.
– Jag tycker det är roligt att pressa mig, det ska kännas att man tränat eller spelat match.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2013
Maskinen. Han kallas "Maskinen" av lagkamraterna. Robin Cederberg har bäst fysik i Maif och verkar onekligen redo för en ny allsvensk säsong.
Maskinen. Han kallas "Maskinen" av lagkamraterna. Robin Cederberg har bäst fysik i Maif och verkar onekligen redo för en ny allsvensk säsong.Foto: Lena Ehring

Så här skrev en lagkamrat i sin motivering om Cederberg: "Maskinen" är aldrig sliten och kan ouppvärmd gå in och skjuta 100 maxskott utan att ens vara nära att bli skadad."

Cederberg ler när han får höra det.

– Jag gillar ju att skjuta?

– Men ärligt, jag känner mig inte mer fysisk än någon annan i laget.

Hans kropp skvallrar om något annat. För två år sedan la Cederberg om kosten, ett eget experiment som föll väl ut. Snabbt tappade han 8–9 kilo.

– Under säsong har jag en "ätardag", oftast efter en match. Annars skippar jag bröd, läsk och andra onyttigheter. Det är en metod som passar mig, jag känner att jag orkar mer och kan springa mer.

Nu för tiden trycker han inte heller en 200-grams chokladkaka före matcherna?

– Man lär sig med åren, säger Cederberg med ett leende.

Han är alltid först in på planen när det vankas matchuppvärmning, 20 minuter före alla andra för att lossa vänsterkanonen.

– Det har blivit en grej, men jag tycker det är roligt att skjuta. Ofta är det också det enda tillfället jag får under matcherna, ha ha.

Tycker du att din skottkraft utnyttjas?

– Jag tar ju en del fasta situationer, men det är inte alltid kraften som är det viktigaste. Man behöver alla sorters frisparksskyttar i ett lag.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.