1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hansson vann kvalfinalen

Morgan Johansson hade redan ett wild card.
På söndagen blev även Gustav Hansson klar för huvudturneringen i Karlskrona Futures efter kvalfinalseger mot holländaren David Pel.
– Skönt att det gick vägen, säger Hansson.
Nyheter • Publicerad 28 april 2013
Vidare. Gustav Hansson, Karlskrona TK, tog sig i går in i huvudturneringen i Karlskrona Futures.
Vidare. Gustav Hansson, Karlskrona TK, tog sig i går in i huvudturneringen i Karlskrona Futures.Foto: Bengt Pettersson

Därmed har arrangörsklubben Karlskrona TK två spelare med när 10 000-dollarsturneringen drar i gång på allvar under måndagen. För Hansson handlar det om spel mot dansken Soren Wedege, rankad 1 118 i världen.

– Jag vet inte så mycket om honom. Planen är att spela mitt spel, precis som jag gjorde i kvalmatcherna, säger Hansson.

Efter en inledande seger i kvalet i lördags ställdes KTK:s 18-årige talang mot holländaren David Pel i går. Hansson nötte ner holländaren och vann i två raka set 6–4, 6–2.

För Marcus Månsson, Karlskrona TK, slutade kvalspelet inte lika roligt. Han tvingades ge upp på grund av en fotskada i svenskmötet mot Nima Madani. Återstår att se om Månsson är kurant nog för att gå in i tisdagens dubbelspel med Gustav Hansson.

På tisdag går även Morgan Johansson in i tävlingen när han i sin första match ställs mot österrikaren Bastian Trinker som är rankad 660:e i världen och är femteseedad i turneringen. Skulle både Johansson och Hansson överleva första omgången kommer de att ställas mot varandra i den andra omgången.

För Johansson väntar även dubbel på tisdag där han och finländaren Herkko Pöllanen ställs mot svenska paret Christian Lindell och Stefan Milenkovic.

Noterbart är att förstaseedade kanadensaren Erik Chvojka, rankad som nummer 302 i världen, inleder turneringen på måndagen mot indiern Prajnesh Gunneswaran.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.