1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hammarby hockey undviker konkurs

Konkurshotet mot allsvenska Hammarby hockey ser ut att kunna avvärjas. Supporterklubbarna Bajen Fans och Bamsingarna ska tillsammans med andra intressenter tillföra kapital så att klubben kan fortsätta sin verksamhet.
Nyheter • Publicerad 21 november 2007

Konkurshotet mot Hammarby hockey ser ut att kunna avvärjas. Supporterklubbarna Bajen Fans och hockeyns Bamsingarna har tillsammans med andra intressenter gått in med pengar så att den allsvenska klubben ska kunna fortsätta sin verksamhet.

"Ett kapitaltillskott sker redan denna vecka", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Den nye ordföranden Jim Sharp tror detta ska kunna lösa de ekonomiska problem som klubbens brottats med under en längre tid. De akuta kraven från kronofogdemyndigheten är undanröjda, men ishockeyföreningen har ändå en rapporterad skuldbörda på cirka fem miljoner kronor.

- Vi tror och hoppas i styrelsen att detta arbete, som redan gett ett positivt tillskott, är en möjlighet. Inte minst som detta nu förenas med att supportrarna kliver in och aktivt kommer arbeta för att detta skall lyckas, säger Jim Sharp.

Hammarby ligger sist i ishockeyns allsvenska.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.