1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Håkan Petersson hade änglavakt

I drygt 50 km/h körde Karlskronacyklisten Håkan Petersson rakt in i baken på en Volvo V70 som kört om och stannat framför honom.
Smällen blev massiv.
– Först när jag såg glassplittret och att jag hängde in genom rutan i bakluckan förstod jag vad som hänt, säger Håkan Petersson.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2013
Foto: Privat

Han är redan mörbultad, sitter med halskrage i bilen på väg hem från Ystad till Karlskrona, när Blekingesport får tag på honom.

Det var i slutet av veteran-SM:s tempolopp över 30 km som olyckan var framme.

– Vägarna är inte helt och hållet avlysta och jag såg att jag blev omkörd. Jag tryckte på för jag visste att jag bara hade tre kilometer till mål och hade chans på silvermedaljen.

– Sen tog det helt plötsligt bara stopp.

Det nästa Petersson såg var glassplitter.

– Jag hörde senare att Volvon ska ha bromsat och stannat för att backa in på en tomt eller något, men det är bara hörsägen och inte min sak att avgöra.

– Just nu är jag glad att det gick så bra som det ändå gjorde, att jag kan sitta här i bilen och åka hem.

Läkarnas första dom var tämligen mild. En spricka på utsidan på den sista halskotan.

– De trodde att halskrage och vila skulle räcka som återhämtning, men de skulle höra av sig under helgen och kolla läget, säger Petersson.

Han räknar med en öm kropp under de kommande dagarna.

– Kommer nog vara rejält mörbultad, men jag är så pass okej att jag ändå kan gräma mig över att ha missat en trolig silvermedalj på SM, det var säsongens stora mål.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.