1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Guldparet firades på hemmaplan

Först guldfest.
Sen tårtfest.
OK Orion hälsade guldparet Oleksandr Kratov och Nadiya Volynska varmt välkomna hem.
Nyheter • Publicerad 23 april 2013
Uppvaktade. Nadiya Volynksa och Oleksandr Kratov firades hemma i Orionstugan efter SM-gulden.
Uppvaktade. Nadiya Volynksa och Oleksandr Kratov firades hemma i Orionstugan efter SM-gulden.Foto: Thomas Persson

– Det här hade vi inte förväntat oss, säger paret.

Idrott- och fritidsnämndes ordförande Björn Gustavsson hyllade duon med ett tal. Likadant med nämndes chef Ann-Katrin Olsson. Men också flera klubbkamrater uppvaktade OK Orion-duon med tårtkalas och blomsterbuketter för SM-insatserna under de två senaste veckorna. Totalt kom klubben hem med fem medaljer och solklar höjdpunkt var förstås Kratovs och Volynskas natt-guld.

– En historisk dubbel, konstaterar klubbens ordförande Sven Johansson som inte kunde ha önskat sig en bättre säsongsstart för klubben.

– Vi vann 7-manna och så nu detta. Det känns som om vi är tillbaka i matchen igen på elitsidan. Åtminstone på herrsidan.

För Nadiya Volynska var det första natt-guldet, sambon Oleksandr Kratov sprang hem sitt tredje och klubbens tionde totalt på herrsidan.

– Hemligheten? Det finns ingen hemlighet, bara hård träning, säger Kratov.

Men klart är att samboparet tagit ytterligare ett kliv i utvecklingen och fortsättningen på säsongen kan bli hur spännande som helst. Nästa helg inleds Silva Leage (det som tidigare hette elitserien) och under en knapp månad ska sju deltävlingar springas. Tiomila ligger insprängt i schemat nästa helg igen och när Silva League är avslutad väntar VM-uppladdning.

– Silva League är viktigt, men inte lika viktigt som Tiomila, säger Kratov.

VM, som går i Finland i juli, blir givetvis säsongens höjdpunkt och uppladdningen börjar direkt efter Jukkolakavlen.

– Vi stannar kvar i Finland i tre veckor, berättar Volynska.

Fotnot: På tre SM-distanser har OK Orion plockat fem medaljer: Oleksandr Kratov guld på natt-SM och brons i ultralång. Nadiya Volynska guld på natt-SM och brons i sprint. Sprintbrons tog även Oscar Lundqvist i H 18.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.