1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Garrido bryter med IFK

IFK Karlskrona och Nano Garrido går skilda vägar efter bara en och en halv månad. I helgen flyttar Garrido hem till Göteborg igen. - Jag känner en enorm hemlängtan och mår bäst nära familj och vänner, säger han.
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

I kväll möter IFK Karlskrona skånska topplaget IFK Ystad i allsvenskans åttonde omgång.

Matchen blir Garridos sista i IFK-tröjan.

- Det är väl tänkt att jag ska spela i alla fall.

Mådde inte bra För en vecka sedan fick IFK Karlskronas ordförande Rikard Jönsson de första signalerna på att Nano Garrido inte trivdes med att ha familj och vänner för långt i från sig.

- Han sa att han vill ha en träff med mig. Att han inte mådde bra.

I går, efter ytterligare ett möte, togs det definitiva beslutet att gå skilda vägar.

- Vi kan inte låta kontrakt och såna saker gå ut över en människa som inte trivs och mår dåligt, säger IFK:s ordförande.

Vann SM-guld 2004 - Det viktigaste för mig var att reda ut om vi i styrelsen, eller någon i laget behandlat honom illa. Nu vet vi i alla fall att det inte varit så, fortsätter han.

25-årige Garrido, som kom till IFK Karlskrona med IK Heim som senaste klubbadress, var sommarens kanonvärvning för IFK. Högersexan vann SM-guld med Sävehof så sent som 2004.

Vill fortsätta spela - Klubben har velat hjälpa mig och har varit mån om mig. Jag vill inte att folk ska tro att det beror på att det inte gått så bra för laget. Och jag har trivts bland killarna, det är ett gott gäng, berättar Garrido.

Kommer du fortsätta med handbollen?

- Jag vill ju spela. Att flytta hit var en nytändning rent sportsligt, förklarar Garrido.

- Vi har inga avsikter att ställa till bekymmer kring en övergång om det blir aktuellt, säger Rikard Jönsson.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.