1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Gallas syndabock och hjälte

Matchen hade allt. Fart, teknik, fantastiskt passningsspel, spänning och fyra mål. Den hade också William Gallas som först gjorde självmål och sedan kvitterade när Arsenal och Manchester U spelade 2-2 i Premier league./TT
Nyheter • Publicerad 3 november 2007

Den hade allt.

Fart, teknik, fantastiskt passningsspel, spänning och fyra mål.

Den hade också William Gallas.

Huvudrollsinnehavaren i jättarnas match.

Arsenal-Manchester United slutade 2-2 (0-1) och ledningen i Premier league stannar på Emirates Stadium i norra London. Tack vare Gallas.

Den franske mittbacken var inblandad i de avgörande ögonblicken.

De för honom goda.

Och de för honom onda.

Häng med här:

Borde han inte ha gjort något bättre av bollen som Cesc Fabregas skickade in med nio minuter kvar av den första halvleken, när toppmötet fortfarande var mållöst?

Gallas lyfte, men varken kraften eller riktningen i nicken var hård eller god nog för att överlista Edwin van der Sar.

I stället blev han syndabocken när matchklockan redan passerat 45 minuter. Ronaldo slog in bollen från höger och Gallas hängde inte med i Wayne Rooneys rörelser. Liggande styrde han in Rooneys skott med ena armen. Rooney firade vad han trodde var hans nionde mål på åtta matcher för United - men visst var det självmål.

Så långt hade den första halvleken varit en tajt historia. United spelade försiktigt, såg till att ha gott om folk hemåt och satsade mest på kontringar.

Arsenal pumpade på som vanligt, men utan udd.

Det var två lag som inte ville förlora. I den andra spelade två lag som ville vinna - och hade det inte varit för Gallas sköna revansch hade Alex Ferguson kunnat flina Arséne Wenger rätt upp i ansiktet och åkt hem till Manchester med både tre poäng och ligaledningen. Fabregas kvitterade snabbt men i 82:a minuten försvann Arsenals osäkre målvakt Manuel Almunia på en utflykt i straffområdet och Ronaldo skickade in 1-2 i tomt mål.

Segermålet trodde många.

Då fick Gallas sista ordet, i första tilläggsminuten. Men han ska nog tacka den assisterande domaren för att denne var vaken och hängde med när bollen for fram och tillbaka nere hos van der Sar. Holländaren var en halvmeter inne i målet när han parerade Gallas skott, men det såg först inte domaren Howard Webb.

Arsenal leder ligan på 27 poäng efter elva matcher, United har lika många poäng men en match mer spelad och sämre målskillnad.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.