1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Trots problemen med serielaget, som BLT-sporten har beskrivit, så finns det spelare av landslagsklass i Karlskrona Rugby Club. För fyra av föreningens spelare väntar nu spel i rugbyns motsvarighet till fotbollens Europacup.
- Men något seriespel lär det inte bli, suckar ordföranden Robin Gladh.
Nyheter • Publicerad 18 april 2002

Rugbyn har olika former av internationella cuper. Svenska Rugbyförbundet i något som heter Super 3. Där delades Sverige in i tre regioner och varje region bildade ett lag.

- Vi fick med fyra spelare i södra regionens lag, Golden Adders, berättar Robin Gladh.

Mattias Eriksson, Oskar Lindén, Tonie von Dahn och Ola von Dahn har visat sådana kvaliteter att de blev uttagna till den södra regionens lag.

- Och det gick riktigt bra, menar en nöjd Oskar efter helgens spel i Trelleborg.

Det började med oavgjort, 3-3, mot Nordens Titaner. Efter att West Falcons besegrat Nordens Titaner med 21-10 så blev det ren final mot West Falcons.

- Den vann vi med 10-6 och därmed får vi representera Sverige mot ett spansk lag på Värendsvallen i Växjö någon gång i juni, förklarar Oskar Lindén.

Cupspel

Det handlar om rent cupspel så för att gå vidare krävs det seger i Växjö. I andra omgången väntar i så fall ett lag från starka Italien.

Men något seriespel för Karlskrona blir det inte, åtminstone inte om man får tro rugbyförbundets hemsida. Klubben har dock fortfarande ett litet hopp, även om det är mycket litet.

- Vi lyckas inte ens få någon telefonkontakt med förbundet. Hur många gånger vi än har lämnat meddelande så ringer de inte tillbaka, säger Robin Gladh och skakar uppgivet på huvudet.

Det finns ett alternativ för föreningen även om det inte skulle bli seriespel.

- Vi skulle ju kunna spela en del vänskapsmatcher och liknande när det är "hål" i serieprogrammet.

Det blir inte heller något Baltic-7-a-side det här året.

- Vi gör uppehåll även med det i år.

Men klubben lever vidare trots allt.

Det finns långt framskridna planer på att få fart på ungdomsverksamheten i bostadsområdena i Karlskrona, och så småningom åter komma i gång med seriespelet på seniornivå.

Roland Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.