1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fredrik redo för mer speltid

I fjol gjorde 19-årige Fredrik Hellqvist 14
matcher i Mörrums Hockeys division I-lag. Under den kommande säsongen hoppas den talangfulle forwarden på ännu mer speltid.
Nyheter • Publicerad 14 september 2006

Mörrums Hockey har inför den här

säsongen klart och tydligt deklarerat att man vill sätta en hemvävd prägel på det lag som ska representera klubben under det kommande division I-spelet.

En av kuggarna som ska bidra till ambitionen är 19-årige forwarden, Fredrik Hellqvist. Den lovande

mörrumspojken fick känna på a-lagsspel redan under förra säsongen då dåvarande tränaren, Bert-Ola Nilsson gav honom chansen i fjorton matcher.

- Det var nyttigt att få vara med redan i fjol. Den erfarenheten tar jag med mig inför den nya säsongen. I år hoppas jag på ännu mer speltid i a-laget, säger "Hella".

Behöver muskler Fredrik Hellqvist sticker inte under stol med att hans 179 centimeter och 71,5 kilo är för lite för att han ska kunna etablera sig som en division I-spelare.

- Visst är det så. Jag jobbar hela tiden på att lägga på mig mer muskler. Det handlar dels om att köra styrketräning men också om att äta rätt, fortsätter Hellqvist.

Under försäsongen har Mörrum mött fyra av de lag som man kommer att drabba samman med även i

seriespelet. I dessa matcher har det sett bra ut, förutom i hemmamatchen mot Tyringe. En match som förlorades med 3-6.

- Totalt sett har det varit lite upp och ner under försäsongen. Det är precis som det ska vara. Man ska

inte dra för stora slusatser av det här. Det blir en helt annan sak när serien börjar, säger Fredrik Hellqvist

vidare.

Du har själv fått beröm för att du har visat framfötterna i träningsmatcherna. Hur påverkar det dig?

- Självklart är det alltid roligt att få uppskattning för det man gör. Jag har fått spela med erfarna killar som Hans Ottinger och Jonathan Larsson. Deras stöd har gjort det väldigt enkelt för mig att komma in i det hela.

Hemvändare Mörrums hemvävda profil innebär också att

klubben har hämtat hem de egna spelarna Fredrik Berglind, Joakim Persson och Michael Söderholm från länsrivalen Olofström samt Robert Persson från Tingsryd. Satsningen är något som tilltalar Fredrik Hellqvist.

- Absolut. Spelarna som kommer hem från OIK är ju sådana killar som man själv såg upp till när de var här i Mörrum förra gången. Det är jätteroligt att de har kommit tillbaka.

På frågan om årets nykomling i Jössarinken svarar Fredrik Hellqvist att nye målvakten, Mikael Heintz, är en het kandidat.

- Han har sett väldigt stabil ut på försäsongen. Hans fina spel har ju även fört med sig att hela vårt försvarsspel ser bättre ut än i fjol, avrundar Fredrik Hellqvist.

Markus Danielson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.