1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Från Tvägölsvägen till Kalmar

Han har alltid gått i Henrik Rydströms fotspår. Nu spelar grannarna från Listerby i samma klubb. - "Henke" har lärt mig spela fotboll, säger 16-årige Kristoffer Hultling.
Nyheter • Publicerad 6 september 2006

När Henrik Rydström lämnade Listerby för Kalmar FF var Kristoffer Hultling bara en tvärhand hög. Året var 1992 och tvååringen på Tvägölsvägen 9 brydde sig inte speciellt mycket om den blyge tonåringen på Tvägölsvägen 5.

Men åren gick och varje gång KFF-spelaren kom hem på besök blev det bollspel i trädgården tillsammans med den yngre grannen.

Fotbollsgymnasiet Nu har Kristoffer Hultling vuxit till sig och i förra veckan började han i Tipselit och på fotbollsgymnasiet i Kalmar - ett mål han haft ända sedan Henrik Rydström började kicka boll med honom bakom huset på Tvägölsvägen.

- "Henke" visade mig hur man skulle spela och jag ville bli som han, minns Kristoffer Hultling.

Henrik Rydström skrattar gott åt minnena.

- Det är ju roligt att det är jag som fått upp hans ögon för Kalmar och Kalmar FF. Han har alltid varit med när jag varit hemma i Listerby. Varje sommar spelar vi Listerby Open hemma i trädgården och de senaste åren har Kristoffer varit med i mitt lag.

Trogen Kalmarsupporter Kristoffer Hultling har följt Henrik Rydström under åren, både i superettan och allsvenskan.

- Han har åkt med min far och sett matcherna. Han har varit Kalmar FF trogen och lojal i flera år, säger KFF:s lagkapten.

Själv har han inte hunnit se Hultling spela på ett tag, men han minns honom som en kvick och envis spelare.

- När han var yngre var han mer en sådan som stod uppe och väntade på att få göra mål, nu har han nog närmat sig min spelstil lite mer. Han är snabb, envis och målmedveten.

Kristoffer Hultling är imponerad av sin granne.

- "Henke" är riktigt bra. Han är lagkapten och en sådan som tar tag i allting. Som person är han sjysst och öppen. Han kan vara hård, men han säger vad han tycker.

Trädgårdsidyll Tvägölsvägen i Listerby ligger i ett villaområde som byggdes på 70-talet.

- Familjen Hultling var inflyttad på gatan. Kristoffers farsa var från Stockholm och det slog högt. Vi hade ju aldrig träffat någon Stockholmare tidigare, skrattar Henrik Rydström.

Att Kristoffer Hultling dessutom är släkt med Katarina Hultling på tv-sporten gjorde inte saken sämre.

- Jag var första killen på vår sida av gatan, Kristoffer den andra, så det var mest tjejer på gatan, men det var en massa barn som bodde där och det var ett fantastiskt sätt att växa upp på. Vi spelade alltid fotboll hemma i vår trädgård. Det var en idyll, berättar Henrik Rydström.

Nu har flyttlasset från Listerby gått även för Kristoffer Hultling. Än så länge känns allt nytt, men han har sakta men säkert börjat hitta i Kalmar.

- Det känns lite tomt nu i början. Det är väldigt annorlunda att bo själv. Nu får jag ju laga min egen mat och sånt.

Henrik Rydström vet hur tufft det kan vara när man flyttar hemifrån första gången.

- Det tog flera veckor innan jag kände mig hemma i Kalmar. Jag gjorde felet att jag åkte hem till Listerby varje helg de första tre åren. Jag har sagt till Kristoffer att det är bättre att satsa fullt ut i början och skaffa kompisar och vänner i stan.

I Tipselit är konkurrensen hård och för Kristoffer Hultling, som spelat i Listerbys a-lag, b-lag och P16-lag är det en stor omställning.

- Mitt råd till Kristoffer är att ha lite tålamod. När man kommer hit vill man visa sig så bra som möjlighet, det blir ett tuppfäkteri. Ska man nå någonstans gäller det att klara av det och att visa att man har rätt attityd. Det är ju nu det börjar.

Sex år på sig För Kristoffer Hultling känns det naturligtvis tryggt att ha sin gamle granne i stan.

- Jag vet att jag kan höra av mig till honom om det är något.

Kalmar FF-spelaren tycker också att det är roligt att ha de unge yttermittfältaren från Blekinge här.

- Det är skitkul. Det är lite speciellt när det är Listerbyfolk och det blir ju ännu bättre när det är någon som kommer från Tvägölsvägen!

Henrik Rydström är 30 år och Kristoffer Hultling 16 år - en dag spelar de kanske ihop i Kalmar FF.

- Jag har sagt att han har sex år på sig, säger Rydström.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.