1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fotbollsspelare nekas a-kassa

IK Bragespelaren Mattias Pettersson får inte rätt till a-kassa, fastslår regeringsrätten. Frågan har gällt om en fotbollsspelares åtaganden mot sin klubb hindrar denne från att stå till arbetsmarknadens förfogande./TT
Nyheter • Publicerad 5 november 2007

Fotbollsspelaren Mattias Petterssons match om rätten till a-kassa är över.

Och det slutade med en förlust i regeringsrätten.

Frågan har gällt om en fotbollsspelares åtaganden mot sin klubb hindrar denne från att stå till arbetsmarknadens förfogande fullt ut.

Mattias Pettersson, 27 år, spelar i Borlängeklubben IK Brage. Han ansökte om arbetslöshetsersättning, men nekades.

Pettersson överklagade då till länsrätten där han vann, men målet drevs vidare till kammarrätten och där blev det förlust.

Ärendet har nu avgjorts av regeringsrätten som anser att de villkor som finns i avtalet mellan Mattias Pettersson och IK Brage om bland annat tillgänglighet för matcher och träning innebär att han inte står till arbetsmarknadens förfogande på ett sådant sätt att han har rätt till arbetslöshetsersättning.

Därför avslår rätten Petterssons överklagande.

IK Brage spelar nästa år i division 1.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.