1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Forwards som levererade

Ett mål och två assist.
Linus Bladström kunde inte ha fått en bättre start på allettan.
Inte Krif Hockey heller.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2013

– Pressen vi spelar under nu blir ett bra prov för oss, säger Krif-centern.

Den överlägsna seriesegern i division 1 F har gjort Krif till en av favoriterna i allettan södra. Sättet laget hanterade den svåra bortapremiären mot Kristianstad IK visade att favoritstämpeln inte satts dit av misstag.

– Vi vann grundserien med 23 poängs marginal. Det hade väl snarare varit konstigt om inte folk trott på oss, säger Bladström.

– Men det var skönt att se att juluppehållet inte påverkat laget.

Bladström – tillsammans med kedjekompisarna Vincent Scarsella och Sebastian Magnusson – svarade för sammanlagt sex poäng och var stundtals riktigt bra.

Bladström själv klev av isen med tre poäng på kontot. Vid 1–0 var det hans öppnande passning i mittzon som låg bakom ledningsmålet, viktiga 2–1 gjorde han själv i den andra perioden.

– Jag fick en passning av Magnusson som jag inte klarade av att ta emot, men pucken hoppade över backens klubba och kom fram ändå. Jag blev rätt förvånad, men sköt direkt.

Till sist spelade Bladström fram Magnusson som behärskat gjorde 4–1 från nära håll.

– Vi kom i en "tre mot tvåa" nästan från egen blålinje och då måste det bli mål, säger Bladström.

Succétränaren Daniel Eriksson var förstås supernöjd efteråt.

– En grymt viktig start och seger. Vi är bra defensivt och det är en inre styrka att vi kan spela med ett lugn även om vi hamnar i pressade situationer emellanåt. Och så vet vi att vi har en vass målvakt.

Jodå, det stämmer. Martin "Findus" Pettersson var så säker, så stabil och emellanåt så spektakulär att han fick publiken i Kristianstads ishall att dra efter andan. "Findus" stoppade ett antal klara, feta KIK-chanser – inte minst i den andra perioden.

– Vi gick ner oss lite då. Men hela laget offrade sig.

I morgon kan Krif följa upp smakstarten av allettan när Mariestad kommer till Kallinge.

– Jag vet ingenting om dem. Men normalt är vi starka hemma och vi går för vinst i alla matcher vi spelar. Vi vet att det finns press utifrån på oss, men det största pressen är den vi själva sätter på oss, säger Bladström och nickar in mot omklädningsrummet.

Första perioden: 0–1 (4.41) Vincent Scarsella (Linus Bladström, Robin Nilsson), 1–1 (8.04) Anton Mylläri (Peter Rooth, Fredrik Hansson) powerplay (5–4).

Skott: 7–13.

Andra perioden: 1–2 (14.15) Linus Bladström (Sebastian Magnusson, Oscar Bäcklin).

Skott: 7-6.

Andra perioden: 1–3 (13.19) Oscar Bäcklin (Henrik Nilsson, Zebastian Ilestedt), 1–4 (16.43) Sebastian Magnusson (Linus Bladström)

Skott: 6–15, totalt: 20–34.

Utvisningar: Kristianstads IK 2x2 min., Kallinge-Ronneby IF 2x2 min.

Domare: Robin Karlsson, Alvesta.

Publik: 1 238.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.