1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Förstaperioden fällde KHK

En svag första period fällde Karlskrona i den svåra bortamatchen mot Södertälje i Hockeyallsvenskan på fredagskvällen. Efter drygt sex minuter ledde hemmalaget med 2–0 och det var en chockstart som gästerna aldrig lyckades hämta sig ifrån.
Södertäljes seger skrevs till 5–2.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2013
Fick nog. Timo Leinonen slängde in såväl handskar som handduk efter tre insläppta mål i den första perioden mot Södertälje.
Fick nog. Timo Leinonen slängde in såväl handskar som handduk efter tre insläppta mål i den första perioden mot Södertälje.Foto: Patric Söderström/BLT

– Vi gjorde en alldeles för svag start. Hade vi förmått stå emot under den första perioden hade vi haft en klar chans att vinna. I fortsättningen av matchen var vi det bättre laget, sade Karlskronas tränare Jan Karlsson.

– När man möter topplagen i den här serien då måste man vara på tårna direkt annars är det kört, tillade Jan Karlsson.

I den andra perioden tog Karlskrona över och dominerade matchbilden. Henrik Höglund reducerade till 3–2 då han styrde in ett långskott från Kevin Hecuefeuille. Gästerna hade även kvitteringen inne som dock domaren Niclas Johnsson dömde bort då Kristoffer Söder hade sparkat in pucken.

– Domaren gjorde rätt det är inget att snacka om. Hade vi fått ett godkänt tredje mål hade resten av matchen mycket väl kunnat bli helt annorlunda, sade Jan Karlsson, som tyckte att hans spelare skapade så många chanser att laget kunde ha gjort både två och tre mål.

– Hade vi kunnat omsätta vårt spelmässiga övertag så hade vi också vunnit, underströk Karlskronas tränare.

Istället för en kvittering så ökade hemmalaget turligt genom Jonas Engström och den fullträffen däckade motståndarna definitivit.

– Även om vi försökte i den tredje perioden så lyckades vi inte. Det var inget fel på viljan och ambitionen men i kväll kunde vi inte ta tillvara de tillfällen som gavs, sammanfattade Jan Karlsson.

Den som, efter den tunga starten, visade vägen var Mikael Kurki, som med sin reducering till 2–1 fick fart på sina lagkamrater.

– Även om jag gjorde en godkänd insats så har man svårt att glädjas över den då laget förlorar, sade Mikael Kurki.

Han underströk att laget gjorde alldeles för många enkla misstag.

– Vi jobbade bra och vi skapade också en del chanser, men vi kunde inte förvalta dem. Och sedan gjorde vi en del enkla fel i vår egen zon som de utnyttjade. Då går det så här, sade Mikael Kurki, som dock känner optimism inför framtiden.

– Vi har vunnit de tre senare hemmamatcherna och visat att vi kan hävda oss i den här serien. Jag tycker vi är på rätt väg även om vi inte förmådde visa det i den här matchen, sade Mikael Kurki.

Trots förlusten finns det en optimism i gänget. Och i den andra perioden visade också laget att man kan föra en bortamatch mot en av seriens mest namnkunniga lag Södertälje.

Den erfarenheten är förstås något att bygga vidare på inför framtiden.

Södertälje–Karlskrona 5–2 (3–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0.29) Johan Andersson (Andreas Hjelm), 2–0 (6.40) Johan Andersson (Fredric Andersson, Viktor Lööv) spel fem mot fyra, 2–1 (10.15) Mikael Kurki (Christian Magnusson, Niklas Johansson) spel fem mot tre, 3–1 (16.55) Robin Press (Fredric Andersson).

Andra perioden: 3–2 (5.19) Henrik Höglund (Kevin Hecquefeuille, Christian Magnusson), 4–2 (18.56) Jonas Engström (Gustav Björklund, Andreas Hjelm).

Tredje perioden: 5–2 (1.00) Emil Billberg (Jesper Thörnberg).

Skott: 31–25 (14–9, 4–9, 13–7).

Utv, Södertälje: 3x2. Karlskrona: 4x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 3 040.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.