1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Första bortasegern för Mora

Två lyckosamma minuter i andra perioden räckte för att Mora skulle besegra Frölunda med 3­2. Det gav också lagets dess första seger på bortaplan i elitseriehockeyn.
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Två lyckosamma minuter i andra perioden räckte för att Mora skulle besegra Frölunda med 3­2.

Det gav också lagets dess första seger på bortaplan i elitseriehockeyn.

Frölunda gjorde förmodligen sin sämsta hemmamatch på länge i Scandinavium. Det var inte mycket som stämde för göteborgarna under de första 50 minuterna av matchen.

- Det går inte att spela hockey i bara tio minuter om man vill vinna matcherna, sade Frölunda tränare Per Bäckman efter matchen.

Den ende spelare i Frölunda som fick godkänt av Bäckman var målvakten Ari Ahonen.

- Ari höll oss ju kvar i matchen. Ute på plan var det inte mycket som stämde.

Mora kämpade och slet och forecheckade högt upp i banan och störde effektivt Frölundas försök till uppspel. De lyckades också bra i sin offensiv och kom flera gånger i helt fria lägen mot Ari Ahonen.

- Jag tycker att vi gjorde en mycket bra match i drygt två perioder, och vi är naturligtvis nöjda med den första segern på bortaplan, sade assisterande tränaren Pär Djoos.

- Vi visste att det skulle bli svårt att möta Frölunda, men vår taktik att spela tätt och snålt fungerade fullt ut.

I den första perioden bjöds det inte på någon större underhållning för publiken. Inget av lagen fick passningsspelet att stämma och det skapades väldigt få målchanser. Mede en sekund kvar av perioden kunde ändå Frölunda i numerärt överläge göra 1­0.

Men så kom den andra perioden då inget stämde för Frölunda. Försvarsspelet rasade ihop fullständigt och det gjordes många misstag i den egna zonen. På mindre än två minuter kunde Mora helt vända matchen och gå från 0­1 till 3­1.

- Mora var bra då, men vi bjöd på alla tre målen genom individuella misstag.

- Jag vill ändå säga att Mora vann matchen rättvist. De kunde ha gjort mål på oss på andra chanser som de skapade, sade Per Bäckman.

I tredje perioden vaskade Bäckman om rejält i laget och under de sista tio minuter var det sju åtta spelare som fick förtroendet att spela ut matchen. Det gav också resultat med en reducering till 2­3 med mindre än fem minuter kvar att spela. Längre än så räckte det inte.

- Vi var ju tvungna att röra om ordentligt i gryta för att det skulle hända något, men det var för sent.

- Man måste vara bra i 60 minuter för att kunna vinna. Tio minuter räcker inte, sade en bister Per Bäckman.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.