1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Första bortasegern för Mora

Två lyckosamma minuter i andra perioden räckte för att Mora skulle besegra Frölunda med 3-2. Det gav också lagets dess första seger på bortaplan i elitseriehockeyn./TT
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Två lyckosamma minuter i andra perioden räckte för att Mora skulle besegra Frölunda med 3-2.

Det gav också lagets dess första seger på bortaplan i elitseriehockeyn.

Frölunda gjorde förmodligen sin sämsta hemmamatch på länge i Scandinavium. Det var inte mycket som stämde för göteborgarna under de första 50 minuterna av matchen.

Den ende spelare i Frölunda som fick godkänt av Bäckman var målvakten Ari Ahonen.

Mora kämpade och slet och forecheckade högt upp i banan och störde effektivt Frölundas försök till uppspel. De lyckades också bra i sin offensiv och kom flera gånger i helt fria lägen mot Ari Ahonen.

I den första perioden bjöds det inte på någon större underhållning för publiken. Inget av lagen fick passningsspelet att stämma och det skapades väldigt få målchanser. Mede en sekund kvar av perioden kunde ändå Frölunda i numerärt överläge göra 1-0.

Men så kom den andra perioden då inget stämde för Frölunda. Försvarsspelet rasade ihop fullständigt och det gjordes många misstag i den egna zonen. På mindre än två minuter kunde Mora helt vända matchen och gå från 0-1 till 3-1.

I tredje perioden vaskade Bäckman om rejält i laget och under de sista tio minuter var det sju åtta spelare som fick förtroendet att spela ut matchen. Det gav också resultat med en reducering till 2-3 med mindre än fem minuter kvar att spela. Längre än så räckte det inte.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.