1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Först gick bussen sönder - sen förlorade Kaif

Det var ett frustrerat Karlskrona AIF som lämnade Klostergårdens IP efter förlusten mot Lunds BK. Matchen slutade 1-0 (1-0) och resultatet innebär att Kaif nu i stort sett är borta från toppstriden i fotbollens division II södra.
Nyheter • Publicerad 13 september 2006

Bortamötet i Skåne var en omspelsmatch eftersom åska och regn tvingade domaren att bryta efter 55 mållösa minuter senast.

För en stund såg det nästan ut som om matchen skulle få ställas in igen - Kaif-spelarnas buss gick nämligen sönder halvvägs ner till Lund, med följd att spelare och ledare anlände en

timme senare än planerat.

Match blev det ändå till slut och Karlskrona började nu, liksom senast, klart bäst. En mängd chanser skapades men det var inte Kaifs dag. Den annars så pålitlige målsprutan Marcus Olofsson missade flera heta lägen och med en minut kvar av första halvlek gjorde Lund matchens enda mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

- Vi skulle försöka hålla nollan halvleken ut och sedan få dem att öppna upp sig. Vi hade räknat med minst en poäng, säger den missnöjde tränaren

Mikael Gustavsson.

- Vi känner oss nästan orättvist behandlade. Bussen går sönder, vi har kraftigt spelövertag och så får dom ett "pissmål" precis innan halvtid som avgör matchen.

Även om målet var slumpartat var det ingen tillfällighet att förarbetet gjordes på en av kanterna.

Kantspelet var Lunds främsta vapen mot ett Kaif som hela matchen pressade motståndarna högt upp.

Bortalagets uppspel bestod i stort sett av långbollar från

ytterbackarna, vilket efter hand verkade stereotypt och ineffektivt. De farligaste chanserna skapades efter brytningar högt upp i plan.

Allra närmast en kvittering var Daniel Åslund som i början av andra halvlek fick till en konstspark som var ytterst nära att smita mellan stolparna. Mot slutet drog sig Lund alltmer tillbaka, men Karlskrona lyckades inte, trots massiv forcering, få till något riktigt farligt. Istället bredde vanmakten ut sig vilket slutade med att en lagledare fick lämna planen efter olämpligt uppträdande.

Bäst i Kaif var Mikael Kjellsson och Labinot Kelmendi.

Målen: 1-0 (44) Jesper Rendin.

Rikard Samuelsson

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.