1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Foppa" hoppar av Karjala cup

Peter Forsberg lämnade dagens träning med Tre Kronor i förtid. Problemen med höger fot är tillbaka. "Jag spelar inte mer om jag inte är helt bra", säger Forsberg. Risken finns att hans aktiva karriär är slut./TT
Nyheter • Publicerad 5 november 2007

Peter Forsberg lämnade måndagens träning med Tre Kronor i förtid. Problemen med höger fot är tillbaka.

Risken finns att hans aktiva karriär är slut.

Efter drygt 50 minuter av Tre Kronors första träning under samlingen inför Karjala cup åkte Peter Forsberg och satte sig i båset.

En stund senare mötte han medias representanter i en korridor i Kinnarps arena. Det var en mycket dämpad, men ändå samlad Peter Forsberg som berättade att han hoppar av landslagssamlingen och åker hem.

Höger fot har blivit Forsbergs akilleshäl. Han tror själv att flera andra skadebekymmer han haft på senare år beror på att han inte kunnat åka skridsko ordentligt.

För en lekman på läktaren såg Forsbergs insats under träningen inte så illa ut. Men för "Foppa" själv, en hockeyartist i högsta världsklass, är det just nu avgörande att känslan ska vara helt rätt.

Tankarna på en comeback i NHL har skjutits på framtiden. Frågan är om Peter Forsberg alls kommer att spela ishockey igen.

Han ska på nytt kontakta den bästa läkarexpertis som finns att rådfråga.

Efter OS-guldet i Turin vintern 2006 har Peter Forsbergs hockeyliv varit fullt av skador. Han lämnade sin senaste NHL-klubb, Nashville Predators i våras, och var fri att själv bestämma om sin klubbadress denna säsong. Om han nu kan spela.

Den senaste operationen av den krånglande foten gjordes i Göteborg i slutet av juni. När känslan var bra, ringde Peter Forsberg själv upp förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson och bad att få spela i Karjala cup. Men hans comeback i Tre Kronor blev bara knappt en träning lång.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.