1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

FK Karlskrona i misstänkt uppgjord match

Lördagens match mellan BW90 och FK Karlskrona i division 2 östra misstänkts vara uppgjord och utreds nu av polisen.
– Vi har haft ett avvikande spelmönster hos oss. I det här fallet bedömer vi att det finns en misstanke om att matchen inte avgjordes på sportslig grund, säger Johan Tisell, presschef på Svenska Spel till Skånska dagbladet.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2014
Foto: Thomas Persson

Svenska spel stoppade möjligheterna att spela på matchen redan dagen före. Detta sedan bolaget upptäckt att personer satsade pengar på matchen på ett onormalt sätt.

– Eftersom det såg konstigt ut tog vi det säkra före det osäkra och stoppade spelandet. Vi återbetalade också alla insatser, säger Johan Tisell.

FK Karlskronas ordförande Anders Johansson säger till Skånska dagbladet:

– Vi blev informerade om vad som hade hänt på morgonen samma dag som matchen, säger Anders Johansson, ordförande i fotbollslaget FK Karlskrona till Skånska dagbladet.

Han säger sig inte ha fått några andra indikationer på att spelarna skulle ha tagit emot mutor eller liknande.

– Det är ingen förening som vill bli förknippad med sådant här. Vi vill gärna få en återkoppling med mer information om på vilket sätt spelmönstret var avvikande, så att vi kan hantera det internt och berätta vad som har hänt.

BW90:s tränare har enligt tidningen polisanmält sitt eget lag för bedrägeri, men skånepolisen har ännu inte genomfört några förhör.

Matchen slutade 5-2 till Karlskrona.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.