1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Firandet har bara börjat för dubble mästaren Antonsson

Vilken vecka det har varit för FC Köpenhamns Mikael Antonsson!
Dansk cupmästare i torsdags.
Ligaguldet säkrat i söndags.
- Ja, det är nästan sanslöst. Mycket bättre kan det inte bli, säger den dubble danske mästaren.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2009

Succéveckan tog egentligen sin början redan förra söndagen. Antonsson och hans FC Köpenhamn besegrade då serieledande Bröndby IF med 4–0 i en ren seriefinal.

- Där kopplade vi greppet om ligaguldet.

Fyra dagar senare spelade, i torsdags, blev ”Anton” och FCK danska cupmästare, när Ålborg besegrades med 1–0 i cupfinalen.

- Cuptiteln hann vi inte ens fira - då.

Och i söndags fullbordades succén, när FCK säkrade ligaguldet via seger i bortamatchen mot Esbjerg med 1–0.

- När vi kom hem till Köpenhamn framåt midnatt, efter tre och en halv timmes bussresa från Jylland, blev det därför dubbelt firande. Jo, man är lite trött i dag (läs måndag), medger han.

Firandet av de dubbla titlarna kommer att fortsätta hela den kommande veckan för att kulminera på söndag, när seriespelet avslutas och FCK möter Randers i en betydelselös match hemma på Parken.

- Det lär bli fullt i Parken och mycket hyllande. Efter matchen ska vi visst till Tivoli och firas ytterligare och sen ska vi åka med en öppen buss genom hela Köpenhamn. Jo, nog blir det häftig alltid.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.