1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Det blev bakläxa, och en klar förlust.
Mora var klassen bättre än hemmalaget Mörrum. Framför allt var det Christian Magnusson som angav segertonen i den allsvenska hockeyfight som dalkarlarna vann med 5-1 (3-0, 1-0, 1-1).
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2003

- Äntligen fick jag dit den, och två gånger på köpet. Det är tydligen i den här hallen jag ska få till det, flinar "Fimpen" efter sina två första mål för säsongen.

Så tala om islossning för fjolårets poängkung i Mörrum, och som haft det så trögt i sin nya omgivning.

- Jobbigt? Jo, helt klart har det varit så. Kanske har det äntligen lossnat för mig, säger "Fimpen" som på de tio tidigare allsvenska omgångarna endast producerat tre assist.

Fem poäng totalt efter fem omgångar är i nuläget klart under den nivå han låg på under det så lyckade fjolåret i Mörrumströjan.

- Jag vet hans kvaliteter. Det var jag som från början värvade "Fimpen" då han kom till Färjestads juniorlag för ett antal år sedan, säger Harald Lückner, tränare i det lag som varit inne i måltorka med endast fyra gjorda mål på de tidigare tre matcherna.

Snabbt över

Redan efter en period var tillställningen i praktiken över.

Mörrum kom egentligen aldrig in i matchen, och efter den första akten var resterande speltid lika upphetsande som att se målarfärg torka.

- Vi slängde puckar, och vi tappade puckar. Det var ingen ordning alls i vårt spel, analyserar Ivan Hansen

Andra perioden var en spelmässig svacka för Mora som heller inte var lika bra på att sätta sina chanser jämfört med den första period då distinkta avslutningar tvingade hemmakeepern Peter Johansson att vittja kassen vid tre tillfällen.

Patrik Ross och Christian Magnusson brände var sitt friläge innan det var dags för Håkan Bogg att ta helt död på matchen genom att ombesörja 4-0 i friläge.

- Sedan var det inte så svårt att sätta femman, inflikar "Fimpen" som kunde glädja sig åt en och annan supporter på läktarna i Södrahallen, vilka klev ned efter kampen för att trycka tvåmålsskyttens näve.

Medan Mora ska ta sig an Västerås på söndag så är det Oskarshamn på bortaplan som gäller för Gojset. En minst sagt tuff uppgift, där det krävs helt andra takter, och att man tar sig ordentligt i kragen om det inte ska bli ytterligare en förlust, och kanske ännu en gång med klara och smått förnedrande siffror.

- Vi måste visa helt annan attityd, och komma väl förberedda till matchen. Allt kan bli bättre om vi tar fredagens insats som en tråkig och mindre rolig måttstock, mästrar Ivan Hansen.

MATCHFAKTA

Första perioden: 0-1 (8.21) Christian Magnusson (Marcus Eriksson), 0-2 (10.50) Patrik Ross (Mikael Simons), 0-3 (18.17) Håkan Bogg (Marcus Eriksson).

Andra perioden: 0-4 (18.31) Håkan Bogg (Peter Nolander).

Tredje perioden: 0-5 (18.23) Christian Magnusson (Marcus Eriksson) spel fem mot fyra, 1-5 (19.30) Patrick Thoresen (Bohuslav Subr).

Skott: 19-48 (9-19, 6-21, 4-8).

Utv, Mörrum: 2x2. Mora: 1x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 1 287.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.