1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fem spelare kan lämna RBK

Tomas Enegren har fått en tuff start som tränare i Ronneby BK. Minst fem spelare kan lämna division IV-laget, bland annat Jonas Karlsson och Johan Söderstam.
Nyheter • Publicerad 14 november 2007

Jonas Karlsson och Johan Söderstam har under senare år varit tongivande spelare i Ronneby BK och säkert spelare den nye Ronnebytränaren tänkt bygga sitt nya lag runt.

- Ronneby BK har ändå varit ärligt mot mig och förklarat hur situationen är.

Jahic söker nytt Situationen är den att Jonas Karlsson och Johan Söderstam ska studera i Lund.

- Vi kan inte räkna med dem, säger Enegren.

Denis Jahic har också förklarat för Ronneby BK att han söker nytt.

- Det har ju pratats om både Karlskrona AIF och Saxemara, säger Enegren.

Fyra träningar i veckan Enegren har gått ut hårt sedan han tog över efter Mikael Heimfors. Fyra träningar i veckan är vad som gäller.

Någon Fredrik Andersson har ännu inte synts till på träningarna.

- Jag tror han tränat med Atlas.

Magnus Svensson är en annan spelare som det sätts ett frågetecken efter. Svensson har visat upp sig för Fridlevstad och precis som i fallet med Fredrik Andersson sägs Atlas vara intresserat.

Inte oroad I gengäld har Ronneby BK visat intresse för ett antal spelare från Saxemara IF. Bland annat har Gustav Andersson tränat med RBK.

- Men jag tror Gustav bestämt sig för att vara kvar i Saxemara, säger Enegren.

Enegren erkänner att det inte är någon önskesituation han hamnat i.

- Men jag är inte oroad. Jag har varit med om detta två gånger tidigare i Rödeby AIF. Ronneby BK har ett jättekapital i de egna unga spelarna och är bara de och föreningen redo att ta jobbet så är vi snart ifatt.

Connie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.