1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Färjestad sparkar Roger Melin

Färjestads sparkar Roger Melin. "Jag är besviken, jag hade ju hoppats få fortsätta. Men som tränare är det här att få sparken något man får leva med", säger ishockeytränaren till TT.
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Färjestads sparkar Roger Melin.

- Jag är besviken, jag hade ju hoppats få fortsätta. Men som tränare är det här att få sparken något man får leva med, säger ishockeytränaren till TT.

Melin kom till den sjufaldiga mästarklubben inför fjolårssäsongen och förde laget till serieseger. I semifinalen i slutspelet blev Linköping för svårt.

I höst har Färjestad inlett med sex segrar på 15 matcher och är femma i elitserietabellen.

- Man strävar ju efter att ligga i topp. Egentligen med alla lag man tränar, men särskilt med Färjestad som ska ha ett lag som är med i toppen. Så det är väl klart att alla är besvikna, säger Roger Melin till TT.

Särskilt besviken lär Färjestads sportchef Håkan Loob ha varit. Det var han som gav Melin beskedet.

- Våra resultat så här långt är inte på den nivå vi förväntat oss och därför har vi valt att låta Roger träda åt sidan, säger Loob till föreningens hemsida.

Melin har tidigare tränat bland andra Brynäs ­ där han tog laget till SM-guld 1999 ­ och Linköping.

Han är den andre elitserietränaren på kort tid som får lämna sin post. I förra veckan gjorde sig Brynäs av med Leif Boork.

Assisterande tränaren Tommy Samuelsson tar nu över huvudansvaret resten av säsongen. Ny assisterande tränare blir Clas Eriksson, som hittills varit lagledare. Målvaktstränaren Erik Granqvist fortsätter.

- Vi förutsätter att de nya ledarna och spelartruppen nu gemensamt tar ansvaret för den här situationen och med ny energi och starkt engagemang kan skapa de framgångar vi förväntar oss, säger Loob till klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.