1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Färjestad krossade Timrå

Timrå hyllades högt efter 3­1 mot HV 71 i torsdags. I dag krossades man av Färjestad med 1­7. "En genomklappning", recenserade tränaren Charles Berglund säsongens största förlust.
Nyheter • Publicerad 17 november 2007

Timrå hyllades högt efter 3­1 mot HV 71 i torsdags.

På lördagen krossades man av Färjestad med 1­7.

- En genomklappning, sade tränaren Charles Berglund efter säsongens största förlust.

Det såg så bra ut för Timrå.

Efter att Charles Berglund inför HV-matchen möblerat om och spräckt finnkedjan med Riku Hahl, Timo Pärssinen och Mika Pyörälä fick han bra fart på laget i EON Arena.

Timrå spelade en av säsongens bästa matcher, vann med 3­1 och hyllades sedan från alla håll. Hyllningar som enligt Berglund fått motsatt effekt på Timrå och gjort spelarna översäkra och bekväma.

- Tror det kan vara så, säger han och förklarar delvis plattmatchen mot Färjestad.

Efter en mållös första period såg mötet i Löfbergs Lila ut att bli jämnt och målfattigt. Timrå, som inför tillställningen toppade boxplayligan med elva insläppta mål, briljerade också i numerärt underläge och tillät inte FBK komma i några farliga lägen.

Två perioder senare hade Timrå både tappat boxplayligan till Brynäs och matchen ­ totalt.

Färjestad var hela tiden snäppet bättre och i takt med att Sundsvallslaget drog på sig utvisningar började resan mot slutet. Det boxplayspel som tidigare varit kompakt och strålande i avseendet att täta till Färjestads skottlägen var som bortblåst.

- Det var bara en tidsfråga innan vi skulle falla på utvisningarna. De är det inte så mycket att säga om, de var klockrena, säger Charles Berglund.

- Backlund (Johan, målvakten) fick jobba som en galärslav och de vann varenda närkamp i 60 minuter. Enda bra tacklingen vi hade var när vi fick ned Rådbjer (Ulf, domaren) i slutet, skrattar Berglund bittert.

Timrå drog på sig tio tvåminutersutvisningar. Under dessa han Färjestad göra fyra mål. Viktiga 2­0, av Richard Lintner, och 3­0 av Pelle Prestberg kom båda i andra minuten och i powerplay.

Prestberg satte mot slutet av matchen 6­1 och 7­1, också de i spel i numerärt överläge.

- Kolla hur många mål vi släppte in i boxplay, det säger sig självt att vi spelade dåligt. Vi blev trötta och stillastående och när man möter Färjestad som är seriens bästa powerplaylag måste man vara fräscha och pigga. De skickade puckar rakt igenom och fram och tillbaka. Vi orkade helt enkelt inte.

Färejstadsanfallaren Pelle Prestberg var matchens hetaste lirare. Efter några matchers måltorka fick Prestberg rejäl utdelning och satte tre puckar.

- Skönt med lite islossning, säger Prestberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.