1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Europagolfare får penningstinn final

Säsongsfinalen på Europatouren i golf kommer från 2009 att spelas i Dubai - och ha motsvarande 63 miljoner kronor i prispengar. Dessutom får penningligan en prispott på 63 miljoner kronor./TT
Nyheter • Publicerad 19 november 2007

Säsongsfinalen på Europatouren i golf kommer från 2009 att spelas i Dubai - och ha motsvarande 63 miljoner kronor i prispengar. Det gör tävlingen till den mest penningstinna i världen. Vinnaren i tävlingen får motsvarande 10,5 miljoner kronor. Förutom de 60 bästa spelarna på Europatouren, kommer de övriga bästa spelarna i världen att få deltaga.

Dessutom kommer Europatourens penningliga, som får namnet Race of Dubai, få en prispott på 63 miljoner kronor. Vinnaren av touren får 12,6 miljoner kronor.

Finaltävlingen, som ersätter spanska Valderrama, kommer 2009 att spelas 19-22 november. Det kommer att bli finalspel i Dubai i minst fem år.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.