1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ett dåligt genrep

Seger för Mjällby AIF i genrepet mot div II-laget Husqvarna FF med 1-0 (1-0) i en torftig tillställning.
- Det såg väl ut ungefär som ett genrep brukar göra. Positivt var att vi vann matchen, och att vi inte fick några skador, säger tränaren Hasse Larsson.
Nyheter • Publicerad 8 april 2002

Kanske tänkte han på uttrycket att ett dålig genrep har viss förmåga att i gengäld ge en bra premiär.

- När vi möter Häcken blir det 110 procent. Det är den matchen som gäller, understryker MAIF-tränaren.

Uppställningen vid avspark såg ut som ett tilltänkt premiärlag, frånsett att febersjuke Mathias Rosén saknades i mitten av tremannaanfallet mellan Philip Jonasson och Johan Svensson, och ersattes av Daniel Heinesson.

- "Rossi" har en vecka på sig. Det bör han klara. Därmed inte sagt att jag definitivt har bestämt mig, garderar sig Hasse Larsson.

I övrigt var det Fredrik Olsson i målet, en backlinje med Jesper Nilsson, Thomas Westergren, Marcus Senften och Håkan Bengtsson, samt Torbjörn Nilsson, Tom Juma och Jens Hermansson på mittfältet.

Efter glamourmatchen mot Hammarby var Mjällby tillbaka i vardagen. Här fanns inte möjligheten att slå ur underläge utan ett naturligt krav att föra matchen.

Klarade inledningen

Det klarade Mjällby inledningsvis. Redan efter ett par minuter var Philip Jonasson nära att spräcka nollan, då han hamnade i friläge.

- Vi skapar ett par-tre bra chanser i inledningen, påpekar Hasse Larsson.

Utdelningen fixade Marcus Senften snyggt på halvvolley efter en kvart spel.

- Alltid skoj att göra mål, säger Marcus, som nätade för andra matchen i rad.

Därefter tappade Mjällby fokusering. Tempot sjönk, passningsspelet var bristfälligt, och Husqvarna fick möjligheter att sticka upp.

- Det spreds en viss nonchalans, säger Hasse Larsson.

I pausen vaskades det om ordentligt. Fem sjättedelar av mittfält (endast Tom Juma spelade hela matchen) och anfall byttes ut. In kom Daniel Nilsson, Peter Hiir-Salakka, Christian Augustsson, Simon Sjöfors och Mattias Andersson. Och i mitten av halvleken plockades även backen Martin Michalski in.

- Samtliga byten var planerade, upplyser Hasse Larsson.

Intressant var Simon Sjöfors placering som central anfallare, där han med tyngd och kraft så småningom kan vara ett alternativ. Efter en sju veckor lång skadeperiod har han bara hunnit med en och en halv träningsmatch, och lär knappast vara aktuell för premiärelvan.

- Nej, knappast. Men Simon har härlig vilja, och gör snabba framsteg, säger Hasse Larsson.

Målen: 1-0 (15) Marcus Senften.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.